Företag i fokus:

Årliga Science Week återvänder – ”Extra viktigt”

KTH Science Park

Pressbild

Mellan 30 januari och 1 februari 2024, öppnar Södertälje Science Park dörrarna till den årliga Science Week. Med en inriktning på industrins omställning, motståndskraftiga samhällen och hållbar utveckling, välkomnar evenemanget besökare till en värld av kunskap och framtidsvisioner.

– Att skapa framtidstro och visa att omställningen är möjlig är extra viktig i dagens turbulenta värld. Vi visar praktiska exempel från både företag och samhälle, berättar Eva Helén, från Science Week i ett pressutskick.

Science Week, en årlig tradition sedan 2017, återvänder i januari 2024 för att fokusera på kritiska teman som berör Sveriges framtid. Denna interaktiva händelse, känd för att dra tusentals deltagare, kombinerar seminarier och workshops i både fysisk och digital form.

Foto: Södertälje kommun

Arrangerad av ett konsortium bestående av Södertälje Science Park, AstraZeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och Region Stockholm, samt flera andra medarrangörer, strävar Science Week efter att belysa Sveriges roll som en industrination som leder vägen inom hållbarhet och innovation.

I år presenterar Science Week ett noggrant strukturerat program uppdelat i olika teman för att maximera deltagarnas upplevelse. Detta års program står ut med sin fokus på kompetensförsörjning, vilket är en avgörande faktor för Sveriges förmåga att navigera genom en hållbar omställning. Ett särskilt fokus kommer att ligga på utbildningsbehov och arbetskraftsutveckling, med en hel dag dedikerad till dessa frågor.

Evenemanget omfattar över 60 programpunkter, indelade i tio huvudteman, inklusive Sveriges innovationslandskap, hållbar livsmedelsproduktion, och fokus på Södertäljes egna hållbarhetsinitiativ. Det kommer att äga rum både på plats i Södertälje Science Park och online, vilket erbjuder en mångfacetterad upplevelse för alla deltagare.

Kostnadsfritt för alla intresserade, kräver Science Week dock föranmälan. Detaljer och anmälan till evenemanget finns tillgängliga på Södertälje Science Parks webbsida. Med sin mångsidiga agenda och engagemang för hållbarhet, erbjuder Science Week 2024 en unik möjlighet för deltagare att lära, nätverka och bidra till en mer hållbar och resilient framtid.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 januari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 8 januari 2024 21:33

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors