Debatt
🕝 1 minuter
"DEBATT: Inför parfymförbud för hemtjänstpersonal"
Publicerad 8 januari 2024 06:00
Uppdaterad 1 maj 2024 14:57
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Pexels

Det är hög tid att vi kastar ljus på ett växande problem inom vår hemtjänst – personal som bär parfym. Trots upprepade påpekanden fortsätter många kommunarbetare att bära starka och störande dofter, vilket påverkar min mamma negativt. 

Många av våra äldre och sjuka har känsliga luftvägar eller allergier och kan reagera negativt på parfymerade produkter. För dessa personer kan en doft inte bara vara en olägenhet utan en direkt hälsorisk. Jag vill inte rikta kritik mot specifika personer som besöker min mamma, som har kommunen som hemtjänstutförare, och jag vill inte heller avslöja vem min mamma är.

”Kommunen bör införa och strikt tillämpa en tydlig policy mot användning av parfym”

Jag har personligen sagt till flera att inte bära parfym när de besöker min mamma, och de flesta sköter sig. Men titt som tätt kommer nya hem till mamma med stark parfym. 

Kommunen bör införa och strikt tillämpa en tydlig policy mot användning av parfym inom hemtjänsten. Det är en liten uppoffring för personalen men kan göra en stor skillnad för dem som är i deras vård. Det är dags att vi prioriterar våra mest sårbara. 

Med hopp om förändring. 

Dela artikeln