Företag i fokus:

16-åring omhäktad för skjutning i Hovsjö

DSC_0029-scaled-1

Foto: Shamash Oyal

16-åringen som häktades misstänkt för inblandning i skjutningen i Hovsjö har nu omhäktats. Ytterligare två män kunde gripas i Spanien dit de flydde efter skjutningen.

Kort efter skjutning i Hovsjö den 9 december greps tre personer, 16, 18 och 22 år gamla. Två av dem stoppades av polisen när de befann sig i ett fordon i Södertälje och den 16-årige i en trappuppgång i Hovsjö.

Två av de skjutna har skrivits ut från sjukhuset, men den tredje, en 16-åring, är enligt uppgifter fortfarande nedsövd. Fram till föregående vecka hade, enligt LT, inga försök att väcka upp honom gjorts ännu, eftersom skadorna bedöms som mycket allvarliga. Enligt obekräftade uppgifter till Telgenytt ska personen ha blivit skjuten i ansiktet.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk

De två äldsta som greps misstänkta för inblandning i skjutningen släpptes på fri fot, men enligt åklagaren kvarstår misstankarna mot dem. En 16-åring förblev frihetsberövad och har nu omhäktats.

Ytterligare två personer gripna i Spanien.

Dagarna före jul greps två män i Barcelona, som tidigare hade häktats i sin frånvaro i Sverige. Enligt Aftonbladet kopplas en av personerna till platsen med tekniska bevis som förbinder åtminstone en av dem med skjutningen. Den andra mannen är misstänkt för att ha hjälpt den huvudmisstänkte skytten att fly Sverige strax innan de båda blev gripna. Uppgifter tyder på att de flydde landet med bil och reste genom Europa innan polisen slutligen nådde dem på ett hotell i Barcelona.

– De var efterlysta av svensk polis och greps tillsammans. Den ena är misstänk för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra för grovt skyddande av brottsling, säger åklagare Åsa Lindefelt Skog.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 december 2023 03:00
Senast uppdaterad: 28 december 2023 14:30

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors