🕝 1 minuter
De annordnar ukrainskt julfirande i Järna
Publicerad 27 december 2023 04:00
Uppdaterad 28 december 2023 15:30

Foto: Creativ commons

Idag kan ukrainare i Södertälje fira ukrainsk jul i Järna med sånger, mat och hantverk. Khrystyna Hevchuk, tillsammans med organisationen Caps and Candles och Svenska kyrkan, anordnar julfirandet.

Evenemanget, som äger rum på Kyrkvägen 10 mellan klockan 16.00-19.00 idag , syftar till att låta ukrainare känna sig lite mera hemma i Järna och på samma vis främja den ukrainska kulturen i kommunen, menar Khrystyna Hevchuk.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk

Under firandet kommer besökare att få lära sig om ukrainska jultraditioner, lyssna på traditionella julsånger, smaka rätter från det ukrainska julbordet samt skapa juldekorationer och köpa hantverk från ukrainska hantverkare.

– Det blir ett sätt för ukrainare att visa upp sin kultur samtidigt som resten av samhället kan ta del av vilka vi är och vad vi har för traditioner, säger Hevchuk.

Det ukrainska julbordet kommer att bestå av minst tolv traditionella rätter, alla vegetariska. Maten kommer att kosta 100 kr per portion. Det kommer även att finnas fika för 50 kr. Alla intäkter går till insamlingen för Ukraina.

Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Skribent: Lucas

Dela artikeln