Företag i fokus:

Krävdes på betalning för fortsatt anställning på Scania

Scania Foto. Alex Ataseven

Arkivbild

Rekryterare på företaget Randstad misstänks för att ha tagit emot mutor i samband med jobbansökningar hos Scania. Nu rapporterar LT att en person som fick en tjänst krävdes på pengar för förlängning av sitt kontrakt.

Rekryterare anställda av det globala bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad misstänks för att ha tagit emot mutor i utbyte mot anställning hos Scania.

– Det här är ett rykte som vi ser mycket allvarligt på, sade Randstads kommunikationschef, Therese Litzén, tidigare till Telgenytt.

Artikeln fortätter efter annonsen

(Annonslänk

En person som LT har varit i kontakt med berättar att denne erbjöds tjänsten på Scania mot betalning efter att initialt ha blivit avvisad. En annan krävdes på pengar för förlängning av sitt kontrakt.

– De sa till mig: ”Ville jag ha fast anställning på Randstad och fortsätta på Scania måste jag betala”, säger en utsatt person som LT talat men och som menar att mutupplägget involverar flera medarbetare på Randstad.

Samtidigt framkommer det även uppgifter om att Scania planerar att avbryta sitt samarbete med Randstad. Detta sägs dock inte bero på mutmisstankarna, utan är något som, enligt tidningen, planerats sedan tidigare för att rekryteringen ska övergå i egen regi. För närvarande finns inga uppgifter om att någon person har anmälts, men Randstad har inlett en intern utredning för att klargöra de uppgifter som har framkommit.

– Vi arbetar med att undersöka om det finns någon grund för ryktena eller inte och kommer att vidta nödvändiga åtgärder om det krävs, sade Randstads kommunikationschef, Therese Litzén, tidigare till Telgenytt.

Enligt uppgifter har polisen beslutat att ta en närmare titt på ärendet.

– Jag har varit i kontakt med Randstad och bett dem komma in med en polisanmälan. Jag har också varit i kontakt med Scania, säger kriminalinspektör Torbjörn Hermansson till LT.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 24 december 2023 02:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors