Företag i fokus:

Julkassen över förväntningarna – ”Ni har räddat denna jul”

IMG_1675-1

Julkassen i samarbete mellan St: Afrems ortodoxa kryka och Telgenytt. Foto: Shamash Oyal

Den första upplagan av Telgenytts ”Julkassen” med den ortodoxa kyrkan är avslutad och blev betydligt bättte än väntat. Över 100 julkassar, 100 matkuponger, ICA-presentkort och kit-påsar från lokal tandläkare delades ut, samt över 100 000 kronor insamlades.

Under torsdagen delades de allra första julkassarna ut till behövande vid S:t Afrems ortodoxa kyrka i Geneta.

Kyrkans ordförande, Birgitta Kaya, tillsammans med flera andra, spenderade många timmar under dagen för att koordinera utdelningen i kyrkan och kunde åka hem strax efter klockan 21:30 på torsdagskvällen.

Men kyrkans ordförande ser inga större besvär med långa dagar för att hjälpa de behövande.

– Under tuffa tider måste vi alla hjälpas åt, säger hon till Telgenytt.

Det blev en lång dag för kyrkans ordförande, Birgitta Kaya, som delade ut många julkassar till behövande under torsdagen. Foto: Shamash Oyal

Däremot var det flera som av olika anledningar inte kunde ta sig till Geneta för att motta sina kassar. Då ställde frivilliga från kyrkan upp för att köra ut kassarna till uppemot ett tiotal adresser runt om i Södertälje.

Initiativet togs emot med entusiasm och ledde till möten fyllda med känslor och glädje.

– Att ni ställer upp och åker till mig för att lämna påsen… nej, jag har inga ord för det ni gör. Jag är evigt tacksam, ni har verkligen räddat denna jul, säger en person, som fick sin kasse utkörd till dörren, till Telgenytt.

Totalt samlades det in över 130 000 kronor till Telgenytts julkasse, i samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka, vilket resulterade i cirka 110 julkassar från Ica Maxi Vasa.

Utöver den fyllda julkassen överraskades de som hade anmält sig med påsar fullspäckade med hygienartiklar från tandläkare Rubel Hanna. Men bidragen tog inte slut där; de 30 första överraskades även med ett presentkort från Ica Maxi Vasa, vardera till ett värde av 100 kronor, samt 100 matkuponger från Grekiska Grill & Bar i Södertälje som i sin tur samarbetade med ADFA.

– Vi vill verkligen tacka alla för bidragen som skickades in, från både företag och privatpersoner. Att vi uppnådde så mycket på så kort varsel visar på den positiva kraft som finns i Södertälje, och det ska vi värna om. Jag ser verkligen fram emot att se Julkassen växa, både i bidrag och i organisationer som ansluter sig, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare Telgenytt.

Läs även:
Yasar Bisse sprider julglädje med gratis mat på julafton

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 december 2023 17:06
Senast uppdaterad: 22 december 2023 17:31

Damerna utklassade Uppsala i första semifinalmatchen

SBBK Maria Jespersen.

SBBKs Maria Jespersen.
Fotograf: Petra Gau.

SBBKs damer visade klass i den första semifinalmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen, där de tog en övertygande ledning redan i den första perioden och slutade med en krossande seger på 88-45.

(översatt från engelska till svenska) Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

I går kväll satte SBBKs damlag tonen för sin semifinalserie mot Uppsala Basket med en överlägsen start i Täljehallen. SBBK tog omedelbart kommandot och ledde med 10-0 tidigt i matchen, vilket tvingade Uppsala till en tidig timeout. Uppsalas spelare såg utmanade ut efter timeouten, och första perioden slutade med en ledning för SBBK på 26-9.

(Annonslänk)

Matchen fortsatte i samma anda, med SBBK som behöll kontrollen genomgående. Publiken, bestående av 345 åskådare, fick bevittna en match som snabbt utvecklade sig till en uppvisning av SBBKs styrka och samspel. Slutsiffrorna på tavlan visade 88-45, med jämnt fördelade periodresultat som vittnade om SBBKs dominans under hela matchen.

Klara Lundquist ledde poängligan för SBBK med 16 poäng, tätt följd av Frida Eldebrink och Maria Jespersen, som båda bidrog med 15 poäng var. Uppsala kämpade modigt men kunde inte matcha intensiteten från Södertälje-laget, där Stephanie Visscher blev poängbäst med 14 poäng.

– Vi har varit mycket fokuserade under träningarna eftersom slutspelet är ”en ny säsong”. Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra. Vi hade stort fokus på vår fördel inuti på alla positioner och vi genomförde det väl. Sammantaget känns det mycket tillfredsställande, vi spelade osjälviskt och tog många bra beslut både i anfall och försvar. Sammantaget en riktigt stor laginsats som började med bra träningar den här veckan. På lördag är det en ny match, de kommer att ändra en del saker och det kommer även vi. De kan också ha varit extra trötta inför den här matchen på grund av sina tre tuffa kvartsfinalmatcher mot Östersund, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 08:30
Senast uppdaterad: 12 april 2024 08:59

Kommunanställd varnas för olämpligt uttalande

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

En anställd inom Södertälje kommun har mottagit en officiell varning efter att ha gjort ett uttalande som uppfattats som sexistiskt av en kollega, enligt ett beslut från kommunen.

(Annonslänk)

En skriftlig varning har utfärdats till en kommunanställd i Södertälje efter ett incident där personen i januari uttryckt sig på ett sätt som anses kränkande och sexistiskt. Varningen markerar en allvarlig förseelse mot anställningsavtalet, vilket detaljerar arbetstagarens skyldigheter och åtaganden inom sin anställning.

Denna typ av beteende, inklusive sexuella trakasserier, kommentarer eller skämt med sexuell innebörd, är strängt förbjudet inom kommunens arbetsplatser och anses vara helt oacceptabelt. Arbetsgivaren har klargjort att sådana handlingar inte bara undergräver den professionella arbetsmiljön utan också strider mot de värderingar och etiska riktlinjer som upprätthålls inom organisationen.

I varningsbrevet betonas det att en upprepning av liknande beteende kan resultera i uppsägning från anställningen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 07:14
Senast uppdaterad: 12 april 2024 07:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors