Företag i fokus:

Banktjänsteman åtalas för tre fall av mutbrott

Skriva , dator

Foto: Pexels

En kvinna som tidigare arbetade på bank i Södertälje står åtalad för att ha försökt bevilja lån till icke kreditvärdiga personer i utbyte mot mutor. Det rapporterar LT.

Den åtalade misstänks för tre fall av mutbrott under hösten 2020. I utredningen, som letts av Riksenheten mot korruption, menar åklagaren att banktjänstemannen godtog erbjudanden om pengar för att ordna lånen, även om de inte fullbordades.

I ett fall i november kontaktades kvinnan av en person från Sigtuna, enligt LT, som ville förmedla ett lån på 5 miljoner kronor till en familj utan inkomster som kunde motivera ett så stort lån. Personen erbjöd henne 50 000 kronor för att bevilja lånet, vilket hon sa ja till enligt de inspelade telefonsamtalen. Lånet fullbordades dock inte eftersom familjen redan hade ett blancolån på 1,2 miljoner kronor.

I ett annat fall i oktober diskuterade bankmannen med en annan förmedlare om att ordna ett lån på 5,5 miljoner kronor åt en person för att köpa en villa. Även denna persons ekonomi tillät inte ett så stort lån. Förmedlaren erbjöd 100 000 kronor för att fixa lånet, vilket åklagaren menar att hon accepterade genom att fortsätta arbeta med lånet. Inte heller detta lån fullbordades då villan såldes till någon annan.

Kvinnan som tidigare arbetade på bank förnekar brott och hävdar att hon uppfattade erbjudandena som skämt. Utöver banktjänstemannen åtalas flera personer för givande av muta. Rättegången inleds under våren.

Skribent: Lucas

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 17 december 2023 12:08

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors