🕝 2 minuter
NIF står inför en ödesmatch
Publicerad 16 december 2023 23:37
Uppdaterad 16 december 2023 23:37

Kommer #28 Simon Westgärds och NIF få fira tredje advent med 3 poäng? Foto: RG Foto-Media

NIF som vill lämna bottenträsket och börja se uppåt i tabellen måste ta sig an en psykologiskt svår match mot Hagunda. – ”Det kommer bli en stentuff match”.

Årets SSL-säsong har varit ovanligt jämn, både i toppen och botten av tabellen. För NIF har detta inneburit att lag i bottenträsket har presterat bättre än förväntat, samtidigt som NIF har haft svårt att stänga matcherna.

I kommande match står NIF mot Hagunda, ett lag som ligger sex poäng efter dem i tabellen. En seger mot Hagunda skulle kunna lyfta NIF från bottenstriden, förutsatt att andra resultat går deras väg.

En förlust skulle däremot sätta NIF i en svår sits inför kommande matcher mot tufft motstånd som IBF Falun (2: a), Storvreta IBK (1: a), Växjö (3: a) och Pixbo (4: a).

Nykvarn, som senast vann efter förlängning mot Mullsjö på bortaplan, har imponerande nog säkrat 9 av sina 12 poäng genom förlängning eller straffar. Det blir spännande att se hur NIF tacklar den kommande utmaningen och om de kan fortsätta sin poängskörd, särskilt med tanke på det tuffa spelschemat som väntar.


Nicklas Hedstål får klara sig utan sin kapten #87 Karljohan Ahlroth i hemmamötet mot Hagunda. Foto: RG Foto-Media.

Nykvarns tränare Nicklas Hedstål inför Hagunda:

”Tankarna är väldigt goda, vi kommer från 2 raka segrar i SSL och ska försöka vinna den 3e i rad mot Hagunda. Vi vet såklart att det kommer bli en stentuff match där vi behöver spela på vår bästa nivå för att få med oss poängen.”

Hur ser läget ut i truppen?

” Lite oklart vi inväntar sent besked om Kevin Riigogoanis kan spela han har legat sjuk i veckan och vi har Jojjo Ahlroth borta pga skada liksom Valle Ahlroth och Gustav Lindström. ”

Hagunda har hittills efter 12 spelade omgångar inte tagit en enda trepoängare. Det har blivit 3 vinster efter förlängning mot Växjö, Karlstad och Thorengruppen. Det har varit en tuff inledning för uppsalalaget som tappat ett par nyckelspelare. För att täppa till hålen har de plockat in backen Alexander Janols från lokalkonkurrenten Storvreta. Janols har tidigare representerat Nykvarn tack vare samarbetet som klubben hade med Storvreta. Nu är frågan om Janols och Hagunda kan sätta käppar i hjulet för Nykvarn och närma sig konkurrenterna för att närma sig konkurrenterna för att öka sina chanser att säkra nytt kontrakt?Top of Form

Tre poängbästa spelarna för Hagunda

  • Adam Nilbrink 15 poäng (11 + 4)
  • Jonas Larsson 13 poäng (11 + 2)
  • Kevin Ahlholm 13 poäng (8 + 5)

Tre poängbästa spelarna för Nykvarn

  • Hampus Ahrén 13 poäng (6 + 7)
  • Markus Jonsson 10 poäng (6 + 4)
  • Valdemar Ahlroth 9 poäng (6 + 3)


Tabelläget efter 12 omgångar i SSL. Foto: Bild tagen från ssl.se

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 17 december, matchstart 17:00.Säkra din plats när Nykvarn tar emot Hagunda här: https://secure.tickster.com/en/hkd8tgpl44phduc/85pxyj5twkzxz5l/selectproductgroup

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här: https://livesport.expressen.se/livestream/s-nykvarn-hagunda-rnb2ce


Dela artikeln