Företag i fokus:

Kaos när rökfyllt flyg evakuerades på Arlanda

Arlanda Swedavia

Pressbild: Swedavia

Ett flygplan med 189 passagerare ombord, däribland Södertäljebor, tvingades till en nödevakuering på Arlanda efter att det börjat ryka kraftigt i kabinen.

Det var på ett flygplan tillhörande Ryanairs dotterbolag Buzz med destination Krakow som problemen uppstod vid 10-tiden på söndagsförmiddagen.

Efter att passagerarna gått ombord meddelade personalen att planet skulle ”avfrostas” innan avgång. När motorerna startades hördes en kraftig smäll, varefter en lukt spreds i kabinen, rapporterar Aftonbladet.

Julkassen. Ett samarbete mellan S:t Afrems ortodoxa kyrka och Telge nytt.

Rök började komma in i kabinen och flera passagerare började hosta och må dåligt. Efter att larm inkommit till räddningstjänsten evakuerades planet med hjälp av rutschkanor.

Enligt LT fanns Södertäljebor ombord på det drabbade planet. En av dem beskriver upplevelsen som oerhört skrämmande.

– En minut till och jag hade svimmat av röken. Vi satt där i en kvart och folk fick panik och började gråta. Jag tvingades kasta mig ut på rutschkanan för att få luft, sade han till tidningen.

Inga allvarliga personskador har rapporterats efter händelsen. Passagerarna erbjöds vård på Arlanda och polis och räddningstjänst biträdde under evakueringen.

Skribent: Lucas

.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 12 december 2023 03:40

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors