Företag i fokus:

Södertäljebor kan nu aktivera ”Adresslarm” hos Hitta.se

brevlåda dörr

Foto: Pexels

Efter att kriminella den senaste tiden skrivit sig på andras adresser lanserar nu söktjänsten Hitta.se funktionen ”Adresslarm”, som ska ge samhället ett extra skydd.

Adresslarmet, som aktiveras med BankID, larmar via SMS om någon annan skriver sig på användarens adress. På så vis ges Södertäljebor chansen att kontakta både Skatteverket eller Polisen innan ovälkomnat besök inträffar på deras hemadress.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna tjänst just nu när behovet är så stort i Södertälje, säger VD Niklas Grawé på Hitta.se.

Initiativet kommer efter att finansminister Elisabeth Svantesson efterfrågat en liknande funktion från Skatteverket. Hitta.se såg då möjligheten att möta detta behov genom sin nya gratistjänst.

– Det här är ett fint exempel på hur vi kan använda data så att den ger ett extra skydd för våra medborgare, fortsätter Grawé.

Hitta.se var först i världen med att publicera mobilnummer online och har idag närmare 4 miljoner besökare varje vecka. Företaget har tidigare lanserat liknande skyddstjänster som ”Vem ringde?”.

Tjänsten ”Adresslarm” aktiveras enkelt på Hitta.se med BankID.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 december 2023 06:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:32

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors