🕝 1 minuter
Ljus och hopp mot det eskalerade våldet
Publicerad 7 december 2023 07:18
Uppdaterad 7 december 2023 07:21

Foto: Erik Somnäs/Actofemotion.se, Privat

Söndagen den 10 december arrangeras återigen Ljusafton i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Evenemanget syftar till att samla invånare för att manifestera mot det eskalerade våldet i samhället.

Ljusvandring, eld-show, lekar, musik, grillning och mycket mer. Ljusafton är ett årligt evenemang som startades förra året av Läsfrämjarinstitutet tillsammans med ett antal ideella organisationer och kommunala verksamheter.

Evenemanget vänder sig till alla åldrar och erbjuder flera olika aktiviteter såsom ljusvandring, led- och ljusshower, pyssel och lekar för barn samt i år även en föreläsning för ungdomar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Föreläsningen hålls av journalisten och beroendeterapeuten Victor de Almeida och arrangeras av ungdomar själva. De vill diskutera våldet som finns i deras område och som de kommer i kontakt med, enligt Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet i Södertälje.

– Ungdomarna vill ha en diskussion om våldet som omger Södertälje, vare sig det handlar om det språkliga våldet i hur deras områden beskrivs, eller våldet som de upplever, säger Eskander.

Ljusafton och föreläsningen inleds klockan 16:00 och avslutas med en gemensam ljusvandring genom Hovsjö för att manifestera hopp och gemenskap. Förra årets upplaga beskrivs av arrangörerna som mycket välbesökt, med deltagare från flera olika kommuner, och man hoppas på samma positiva uppslutning i år.

Läs även: – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Fjolårets tillställning. Foto: Privat

Skribent: Lucas T

Dela artikeln