Företag i fokus:

Ljus och hopp mot det eskalerade våldet

CC62840D-E3B8-4B0B-86C5-3C5D7DB63DB7

Foto: Erik Somnäs/Actofemotion.se, Privat

Söndagen den 10 december arrangeras återigen Ljusafton i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Evenemanget syftar till att samla invånare för att manifestera mot det eskalerade våldet i samhället.

Ljusvandring, eld-show, lekar, musik, grillning och mycket mer. Ljusafton är ett årligt evenemang som startades förra året av Läsfrämjarinstitutet tillsammans med ett antal ideella organisationer och kommunala verksamheter.

Evenemanget vänder sig till alla åldrar och erbjuder flera olika aktiviteter såsom ljusvandring, led- och ljusshower, pyssel och lekar för barn samt i år även en föreläsning för ungdomar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Föreläsningen hålls av journalisten och beroendeterapeuten Victor de Almeida och arrangeras av ungdomar själva. De vill diskutera våldet som finns i deras område och som de kommer i kontakt med, enligt Marlen Eskander, grundare och verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet i Södertälje.

– Ungdomarna vill ha en diskussion om våldet som omger Södertälje, vare sig det handlar om det språkliga våldet i hur deras områden beskrivs, eller våldet som de upplever, säger Eskander.

Ljusafton och föreläsningen inleds klockan 16:00 och avslutas med en gemensam ljusvandring genom Hovsjö för att manifestera hopp och gemenskap. Förra årets upplaga beskrivs av arrangörerna som mycket välbesökt, med deltagare från flera olika kommuner, och man hoppas på samma positiva uppslutning i år.

Läs även: – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Fjolårets tillställning. Foto: Privat

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 06:18
Senast uppdaterad: 7 december 2023 06:21

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors