Företag i fokus:

Stjärnan belönas med Laila Westersunds stipendium

Alva-West

Alva Westerberg: Foto: Privat

Under en julfest i helgen delade Sällskapet Stallfåglarna ut Laila Westersunds Revystipendium. Prisvinnarna var Alva Westerberg från Täljerevyn och Victoria Sandblom från Falköpingsrevyn Teaterboven.

I januari framförde Alva Westerberg sångnumret ”Älskar min EPA” tillsammans med Marina Nyström i Täljerevyn. Duon vann senare Revy-SM med sångnumret i augusti i år under ledning av regissören Lasse Karlsson.

SM-tävlingen, som sträckte sig över fyra dagar i Oskarshamn, lockade revygrupper från hela Sverige.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Jag tror att det gick så pass bra för Täljerevyn i år dels för att texten är igenkännande, men också för att vi var väldigt nytänkande och fria i vårt sätt att gestalta och leka kring den på scenen, sade Alva Westerberg till SVT.

Vinner stipendium

Nu har Alva Westerbergs fantastiska insatser fått ytterligare erkännande. Tillsammans med Victoria Sandblom från Falköpingsrevyn Teaterboven tilldelades hon i söndags Laila Westersunds revystipendium, med en prissumma på 50 000 kronor.

Alva Westerbergs och Victoria Sandblom. Foto: Privat.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2023 08:00
Senast uppdaterad: 5 december 2023 22:49

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors