Företag i fokus:

Nedsläpp: AIK – SSK

Nedsläpp med Magnus Bogren

Foto: Daniel Hansson

SSK är inne i en fin trend med åtta vinster på de nio senaste matcherna. Laget från kringelstaden ska försöka förlänga den segerraden till nio när de drabbar samman med AIK på hovet i morgonkväll.

Det var dags att kolla läget i laget med Magnus Bogren.

Ytterligare två segrar förra veckan. Vad är det som gör er så svårslagna just nu?

-Det är lite olika saker. Det ena är att vi har fått ordning på vårt försvarsspel, visst vi släpper in två mål mot BIK men det är mer individuella saker.

-Vi har också fått bättre utdelning framåt, specialteams har de sista tiotalet matcher varit på en bra nivå. Totalt sett ser det inte bra ut såklart men tittar man på de 8-10 senaste matcherna ligger vi på en bra nivå. Tycker också vi är mycket mer konsekventa i allting, ett bättre lugn i hela spelet.

-Sedan är det klart att ett gäng vinster stärker ju alla. Självförtroendet blir bättre.

AIK imorgon, ni har revansch att utkräva?

-Absolut. Det är ett derby, och det är alltid mycket känslor som spelar in. Det gäller såklart att vi är redo för det. AIK är offensivt skickliga, har ett bra powerplay. Det gäller att minimera utvisningar och fortsätta vara noggranna i spelet utan puck. Det kommer bli viktigt, sen givetvis att vi går ut och spelar också och inte blir passiva, utan fortsätter på inslagen linje.

-Det kommer bli en intensiv och tät match, det är jag tämligen säker på.

Du var inte riktigt nöjd med dagens träning, varför inte?

-Jag tyckte framför allt i spelet att det inte var det fokuset och kvalitén som vi behöver. Jag tyckte dock att det blev bättre sen i slutet av träningen igen.

Jacob Dahlström missar matchen mot AIK på grund av skada Foto: Shamash Oyal

Läget i truppen?

-Vi väntar på svar från undersökningen av ”Dahla” (#24 Jacob Dahlström), han spelar definitivt inte imorgon. Efter det får vi se hur länge han eventuellt blir borta.

-Henrik Malmströms medverkan är också tveksam till imorgon, vi får se på förmiddagen imorgon hur det är då. Det känns inte som att det ska vara något långvarigt där i alla fall.

Hur formerar ni laget?

-Vi gör inga större förändringar, det blir i så fall att Ludvig Hedström spelar med Julius Bergman om inte Malmström kan vara med.

Tar ni med en forward från J20 i och med Dahlströms frånvaro?

-Egor Polin kommer att följa med.

Kör ni på sex backar om inte Henrik Malmström kan vara med?

-Ja, vi kommer att köra på sex backar imorgon.

Om man utgår ifrån att inga förändringar i formationerna och backparen är aktuella frånsett Jacob Dahlströms frånvaro så börjar man med samma uppställning som i senaste matchen mot BIK Karlskoga. Se den här

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 december 2023 14:05
Senast uppdaterad: 5 december 2023 14:05

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors