🕝 2 minuter
Nedsläpp: AIK - SSK
Publicerad 5 december 2023 15:05
Uppdaterad 5 december 2023 15:05

Foto: Daniel Hansson

SSK är inne i en fin trend med åtta vinster på de nio senaste matcherna. Laget från kringelstaden ska försöka förlänga den segerraden till nio när de drabbar samman med AIK på hovet i morgonkväll.

Det var dags att kolla läget i laget med Magnus Bogren.

Ytterligare två segrar förra veckan. Vad är det som gör er så svårslagna just nu?

-Det är lite olika saker. Det ena är att vi har fått ordning på vårt försvarsspel, visst vi släpper in två mål mot BIK men det är mer individuella saker.

-Vi har också fått bättre utdelning framåt, specialteams har de sista tiotalet matcher varit på en bra nivå. Totalt sett ser det inte bra ut såklart men tittar man på de 8-10 senaste matcherna ligger vi på en bra nivå. Tycker också vi är mycket mer konsekventa i allting, ett bättre lugn i hela spelet.

-Sedan är det klart att ett gäng vinster stärker ju alla. Självförtroendet blir bättre.

AIK imorgon, ni har revansch att utkräva?

-Absolut. Det är ett derby, och det är alltid mycket känslor som spelar in. Det gäller såklart att vi är redo för det. AIK är offensivt skickliga, har ett bra powerplay. Det gäller att minimera utvisningar och fortsätta vara noggranna i spelet utan puck. Det kommer bli viktigt, sen givetvis att vi går ut och spelar också och inte blir passiva, utan fortsätter på inslagen linje.

-Det kommer bli en intensiv och tät match, det är jag tämligen säker på.

Du var inte riktigt nöjd med dagens träning, varför inte?

-Jag tyckte framför allt i spelet att det inte var det fokuset och kvalitén som vi behöver. Jag tyckte dock att det blev bättre sen i slutet av träningen igen.

Jacob Dahlström missar matchen mot AIK på grund av skada Foto: Shamash Oyal

Läget i truppen?

-Vi väntar på svar från undersökningen av ”Dahla” (#24 Jacob Dahlström), han spelar definitivt inte imorgon. Efter det får vi se hur länge han eventuellt blir borta.

-Henrik Malmströms medverkan är också tveksam till imorgon, vi får se på förmiddagen imorgon hur det är då. Det känns inte som att det ska vara något långvarigt där i alla fall.

Hur formerar ni laget?

-Vi gör inga större förändringar, det blir i så fall att Ludvig Hedström spelar med Julius Bergman om inte Malmström kan vara med.

Tar ni med en forward från J20 i och med Dahlströms frånvaro?

-Egor Polin kommer att följa med.

Kör ni på sex backar om inte Henrik Malmström kan vara med?

-Ja, vi kommer att köra på sex backar imorgon.

Om man utgår ifrån att inga förändringar i formationerna och backparen är aktuella frånsett Jacob Dahlströms frånvaro så börjar man med samma uppställning som i senaste matchen mot BIK Karlskoga. Se den här

Dela artikeln