🕝 1 minuter
Miljökontoret stoppar försäljning av lyxchoklad
Publicerad 5 december 2023 14:05
Uppdaterad 5 december 2023 14:05

Foto: Alexander Isa

Två företag har tvingats upphöra med försäljningen av lyxchoklad från Jordanien efter inspektioner av Miljökontoret. Bland annat har företaget, enligt kontoret, inte kunnat visa dokument på att den är godkänd.

Den första inspektionen ägde rum den 25 november 2023 på ett lokalt bageri. Syftet var att granska hygienstandarder och spårbarheten av chokladprodukter. Under besöket konfiskerade inspektörerna nio lådor av chokladen ”La Roche”, producerad av Qura Chocolate Factory i Jordanien.

Två dagar senare, den 27 november, genomförde Miljökontoret en annan inspektion, denna gång mot en annan verksamhet i Södertälje. De upptäckte ytterligare 99 kartonger av samma chokladmärke. Bland dessa fanns både oöppnade och öppnade förpackningar som förvarades i butikens lager.

Miljökontorets beslut att avbryta försäljningen av dessa chokladprodukter beror på att de innehåller mjölk, en animalisk produkt. Detta är i linje med EU:s regler som syftar till att förhindra spridningen av sjukdomar som mul- och klövsjuka.

Dela artikeln