🕝 3 minuter
Arvidsson matchvinnare efter straffar
Publicerad 4 december 2023 21:13
Uppdaterad 2 maj 2024 11:19

Liam Arvidsson gjorde inga misstag vid straffläggningen och gav bonuspoängen till NIF. Foto: Roland Osbeck

Det var en jämn och intensiv match mellan två lag som verkligen ville säkra tre poäng. Det tog knappt en minut innan det första målet i matchen föll, och det var hemmalaget Nykvarn som lyckades göra det på en kontring. Daniel Johansson fann Niklas Ohlström, som skickade in en projektil bakom Pontus Zarins första kryss.

NIF som fortsatte att trycka på mot Karlstad hade ett övertag men gästerna såg skärpta ut efter det snabba målet inledningsvis. I stället så försökte Karlstad att gå på snabba omställningar och målvakten Zarins prövade ett par utkast utan vidare resultat.

Det farligaste läget för Karlstad dök upp när Anton Vestlund fick chansen att kvittera matchen men missar målet när han ställs mot Lucas Orrmo.  Närmare än så kom inte värmlänningarna som inte var nöjda med 0(!) skott på mål den första perioden.

Efter en lugn första period så var det allt flera tuffa närkamper och känslor på planen. Foto: RG Foto-Media

I den andra perioden skulle gästerna se till att höja sig och komma med skott på mål. Gästerna som gick rakare på mål såg till att utmana Orrmo i hemmamålet. Det bjöds på chanser åt bägge håll. Kevin Rigogiannis var närmast att utöka för NIF som hade öppet mål efter en omställning men där skottet tar på en försvarar.

Spelet blev mer fysiskt och vid närkamperna så smälldes det på, vilket domarna tillät. I slutminuterna så åker Karlstads Simon Sjögren och Nykvarns Niklas Ohlström ut 2 minuter efter lite gruff. Det blir ett 4 mot 4 spel där Nykvarn tidigare har varit väldigt starka. Med 15 sekunder kvar så fångar gästernas Oliver Sandberg upp bollen på mittplan och försöker med en backhandsving där skottet ser ut att gå utanför men tar sedan på hemmalagets Hampus Ahréns klubba och in i mål. Kvitterat inför den sista perioden.

I den sista perioden får Karlstad ett spelövertag där de får mer rörelse i anfallszon och kan etablera längre anfall. Karlstads Sebastian Degeryd växte i matchen och skapade många chanser för gästerna.

Det viktiga ledningsmålet kom till Karlstads fördel när Jesper Karlsson vinner en duell och skjuter bollen in framför mål som tar på Vestlunds skaft och in bakom Orrmo som är chanslös. Ett vackert mål som satte gästerna i förarsätet.

#55 Jesper Lindström såg öppningen i Karlstads försvar och kvitterade matchen. Här möts han av en glad #27 Kevin Rigogiannis. Foto: RG Foto-Media

NIF som är starka på hemmaplan har tidigare matcher hamnat i en liknande sits där de fått jaga kvittering och det skulle man även göra i denna match. Karlstad som hade en bra defensiv matchen igenom gjorde ett dåligt byte som skulle bli kostsamt. Jesper Lindström som såg en öppning till att kliva från egen planhalva och utan större hinder kunna sätta kvitteringen i det bortre krysset bakom Zarins. Hemmalaget som hade flera chanser under matchens gång hade återigen svårt bättra målproduktionen.

Matchen slutar oavgjort efter fulltid och sudden väntade.

I hela 5 minuter så skapades det chanser från bägge lag och matchen hade kunnat sluta hur som helst. Karlstad hade helt klart det farligaste läget när man kommer på en 2 mot 1 kontring där Orrmo gör en fantastisk enhandsräddning längs marken.
Bägge målvakterna stod för fina prestationer och var en stor anledning till att det blev så få mål.

Matchen fick i stället avgöras på straffar.

En lugn match för Lucas Orrmos del som klev fram när det behövdes som mest med sina två straffräddningar. Foto: RG Foto-Media

Matchhjältarna för Nykvarn var Lucas Orrmo som räddade två straffar och Liam Arvidsson som satte den avgörande straffen. Bonuspoängen till Nykvarn men som hamnar på nedflyttningsplats efter att Helsingborg vunnit sin match mot Linköping. Hemmalaget står nu på samma poäng som Karlstad.

I nästa omgång väntar Mullsjö på bortaplan för Nykvarn och för Karlstads del så väntar Falun på bortaplan.

Dela artikeln