🕝 1 minuter
Scania förhandlar med nya universitet efter KTH:s avhopp
Publicerad 24 november 2023 13:28
Uppdaterad 24 november 2023 13:28

Pressbild: KTH

KTH:s styrelse fattade i veckan beslut om att lämna verksamheten i Södertälje. Nu rapporterar SVT att Scania förhandlar med ett nytt universitet.

KTH:s styrelse har nyligen tagit beslutet att dra sig tillbaka från Södertälje, en beslut som delvis motiveras av behovet att stärka universitetets framtida utveckling och ekonomi genom att minska kostnader. En annan anledning till beslutet är de utmaningar som KTH har stött på när det gäller att rekrytera studenter till sin Södertälje-verksamhet.

Men Lars-Henrik Jörnving på Scania och ordförande för Södertälje Science Park hade gärna sett ett större tålamod från KTH:s sida med att attrahera studenter till området.

– Det tar ganska lång tid innan ett nytt lärosäte blir känt och blir efterfrågat av eleverna och studenterna. KTH:s verksamhet i Södertälje i nuvarnade har bara funnit i sex år och det är alldels för kort tid, säger säger han till SVT Nyhter.

I ljuset av KTH:s avhopp har Scania, genom Lars-Henrik Jörnving, meddelat att de redan nu utforskar möjligheten att etablera nya samarbeten med andra universitet för att fortsätta stödja den lokala utvecklingen och utbildningssektorn i Södertälje.

– En akademisk partner är viktigt att ha här i staden för Scania och AstraZeneca, säger Lars-Henrik Jörnving till SVT.

Dela artikeln