Företag i fokus:

Man rånad under pistolhot i Glasberga

Polishelikopter

Arkivbild

En man i 45-årsåldern blev tidigt på torsdagsmorgonen utsatt för ett grovt rån i Glassberrga. Enligt uppgifter ska mannen under pistolhot tvingas lämna ifrån sig värdesaker.

Det grova rånet inträffade vid 06:30-tiden. En man i 45-årsåldern var på väg till sitt arbete när han överfölls av flera maskerade gärningspersoner utanför sin bostad.

Under pistolhot tvingades mannen att överlämna sina personliga tillhörigheter, bland annat en guldkedja som han bar runt halsen.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska den 45-åriga mannen initialt vägrat att lämna ifrån, men då ska ytterligare två personer helt plötsligt klivit ut ur en bil och uppmanat en av de maskerade personerna att avlossa skott mot mannens ben. Detta ledde till att mannen till slut gick med på att lämna ifrån sig sina tillhörigheter.

Gärningspersonerna ryckte guldkedjan ur mannens hals och lämnade sedan platsen i hög hastighet.

Polisen larmades och ryckte omedelbart ut till platsen, där de har genomfört flera inledande utredningsåtgärder i syfte att fånga gärningspersonerna. Just nu pågår jakten på gärningspersonerna, samtidigt som polisen fortsätter att ytterligare utreda händelsen.

Inga misstänkta gripna.

– Jag har inte fått några uppgifter om att vi ska frihetsberövat någon i ärendet, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt våra uppgifter ska en polishelikopter vara inblandad i jakten på gärningsmännen.
– Jag har inga uppgifter om att en polishelikopter är med i jakten. Det kan vara en helikopter som patrullerar i området. Det är inte säkert att den är med i jakten.

Enligt uppgifter ska mannen i 45-årsåldern ha drabbats av smärtor i nacken efter att gärningspersonerna ryckte kedjan ur hans hals, men han klarade sig utan allvarligare skador.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 november 2023 12:03
Senast uppdaterad: 23 november 2023 12:03

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors