🕝 1 minuter
Klubbens tidigare sportchef anhållen efter polistillslag
Publicerad 23 november 2023 17:44
Uppdaterad 23 november 2023 17:44

Foto: Daniel Brace.

Nordic Uniteds tidigare sportchef, som i veckan dömdes för grov olovlig spelverksamhet, greps följande dag misstänkt för penningtvätt och skattebrottslighet.

I tisdags dömdes Nordic Uniteds sportchef av Stockholms tingsrätt till villkorlig dom och 70 dagsböter à 320 kronor för grov olovlig spelverksamhet. Trots att Södertäljelaget förbereder sig för kvällens kvalmatch mot Örgryte i superettan, har uppmärksamheten riktats mot deras tidigare sportchef. Bara en dag efter domen, tidigt på onsdagsmorgonen, genomförde polisen en räd mot hans hem, enligt uppgifter från Länstidningen. Han anhölls då misstänkt för ekonomisk brottslighet, inklusive penningtvätt och skattebrott.

LT rapporterar att gripandet är en del av en större operation som involverar cirka 80 personer och 30 aktiebolag över hela landet, där det misstänks att mångmiljonbelopp har döljts. Denna utredning har pågått under en längre tid.

– Vi har säkrat ansenliga tillgångar från honom, det rör sig om mångmiljonbelopp. Men det är viktigt att påtala att det här fortfarande rör sig om misstankestadiet, säger Daniel Larsson åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, som leder utredningen, till LT.

Mannen, som nu sitter anhållen, nekar till anklagelserna. Åklagaren förväntas fatta beslut om eventuell häktning senast på fredag.

(Annonslänk)

Dela artikeln