🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: COOP stänger butik i Södertälje
Publicerad 22 november 2023 15:21
Uppdaterad 25 april 2024 22:53

Pressbild: Coop

Coop stänger två butiker: Coop Stadion i Stockholm och Coop på Klockarvägen i Södertälje. Skälet är, enligt företaget, en brist på lönsamhet.

Lönsamheten är inte tillräcklig för Coopbutiken vid Geneta centrum, vilket har resulterat i en omstrukturering i Coops butiksnät. Beslutet baseras på en noggrann analys och otillfredsställande lönsamhetsnivåer i dessa butiker och för att fortsätta säkerställa konkurrenskraft och övriga satsningar i verksamheten, rapporterar bolaget i ett pressmeddelande.

– Att stänga en butik föregås av en ingående och noggrann analys av butikens förväntade förmåga att fortsatt stärka vår lokala konkurrenskraft och samtidigt bibehålla högsta servicenivå till våra medlemmar. I detta fall tillfredsställer våra närbelägna butiker båda ambitioner på ett mycket bra sätt, säger Meta Persdotter, vd för Coop.

För kunder i Geneta hänvisas till närliggande Coop-butiker på Genetaleden, i Södertälje centrum och Coop Folkparken på Erik Dahlbergs väg.

Idag har Coop på Klockarvägen i Södertälje 13 anställda, samtliga har informerats om nedläggningen. Den sista öppetdagen för butiken kommer att vara söndagen den 31 mars 2024.

Dela artikeln