Företag i fokus:

Annons

Tung förlust för NIF mot bottenlaget

Nif

NIF fick se sig besegrad för andra gången i Furuborghallen. Foto: Roland Osbeck.

Inför matchen kom glädjande nyheter för hemmalaget då Valdemar Ahlroth, Simon Westgärds och Kevin Rigogiannis återvände till spel. Dock stod backen Gustav Lindström fortfarande på skadelistan.

Helsingborg, som låg sist i tabellen innan matchen, hade förutspåtts av tränare och experter att åka ur SSL. Med endast 3 poäng på 8 spelade matcher behövde gästerna ta poäng för att inte hamna för långt efter sina konkurrenter.

Matchen hade många ansikten, och inledningen såg stark ut för NIF. Trots dominans från hemmalaget fick de en kalldusch 06.57 in i första perioden när Helsingborg kontrade och Zacharias Melin satte sitt första SSL-mål.

Gästerna arbetade hårt defensivt och gjorde det svårt för NIF att kvittera. Matchen präglades av tuffa närkamper, och ingen av lagen vek sig i det fysiska spelet.

Efter en imponerande insats från hemmaspelaren Niklas Ohlström kunde Liam Arvidsson kvittera till 1–1 med lite mer än 2 minuter kvar av första perioden.

Liam Arvidsson inledde målskyttet för NIF. Foto: Roland Osbeck.

I den andra perioden skapades chanser åt båda håll, men Helsingborg var mer samlade när Nykvarn anföll. Simon Westgärds, tillbaka från skada, visade ingen återhållsamhet i sitt offensiva spel. Bröderna Lucas och Kevin Rigogiannis, tillsammans med Oscar Janthe, samarbetade väl i anfallsspelet, men skärpan i avsluten saknades för att omvandla det till mål.

Helsingborgs Christoffer Andersson testade Nykvarns målvakt Lucas Orrmo med sitt kraftfulla skott, men inget mål resulterade. Bortalagets Fabian Hansson imponerade defensivt, och lagkaptenen Fredi Petersson verkade trivas i Furuborghallen.

I den andra perioden åkte Gustaf Sandberg från hemmalaget ut i två minuter efter en händelse som fick lagkaptenen Karljohan Ahlroth att ifrågasätta domslutet. Helsingborgs powerplay varade inte mer än 20 sekunder, och Nykvarn tog över. Trots hårt arbete från Hampus Ahrén och bra komplettering från Simon Westgärds, Markus Jonsson och Lucas Rigogiannis lyckades Nykvarn hålla sitt första boxplay utan att släppa in mål.

#23 Hampus Ahrén stod för en fin insats och såg till att spela bort Helsingborgs powerplay

Hemmalaget fick ny energi och drog på sig en utvisning i slutminuterna av andra perioden. Helsingborg stod emot powerplayet, och målvakten Mattias Qvarfordt klarade av de avslut som kom.

I den sista perioden försökte Nykvarn ändra sitt spel, och Filip Ceder kom in. Trots några chanser, som kunde ha resulterat i mål, fortsatte hemmalaget att trycka ner Helsingborg och flyttade upp spelet ännu mer på offensiv planhalva.

Efter en sargstuds hem till Valdemar Ahlroth snappade Helsingborgs Amadeus Carlström upp bollen och gav sitt lag ledningen med 1–2 efter 02.27. Det följdes av en förödande minut för hemmalaget när Christoffer Andersson satte 1–3 med en projektil i det första krysset.

#77 Lucas Orrmo hade inte lika mycket att göra denna match mot ett effektivt Helsingborg.
Foto: RG Foto-Media.

NIF svarade snabbt när Valdemar Ahlroth pricksköt in 2–3 efter 04.49. Trots fortsatt press från Nykvarn utökade Helsingborg ledningen till 2–4 genom Zacharias Melin efter 08.35. Hemmalagets Valdemar Ahlroth skickade en magnifik passning till Jesper Lindström som dunkade in 3-4 efter 11.08.

NIF försöker att trycka för en kvittering men kommer inte närmare än en ribbträff från Valdemar Ahlroth. Helsingborgs Mattias Qvarfordt växte till en gigant i slutperioden när han på egen hand såg till att få med sig 3 poäng hem till Helsingborg.

NIF åker därmed på sin andra förlust i Furuborghallen.
Denna omgång skulle inte gå Nykvarns väg då resterande bottenlag vann sina respektive matcher och därmed är Nykvarn åter med i bottenstriden.

Nästa match spelas 24 november, 18:30, mot Linköping IBK i Linköpings sporthall.

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 november 2023 08:30
Senast uppdaterad: 20 november 2023 08:30

En person föll i vattnet vid Gästhamnen – förd till sjukhus

Gasthamnen

Arkivbild: Alexander Isa

En drunkningsolycka inträffade vid Gästhamnen vid lunchtid. En man föll oväntat i vattnet och räddades av allmänheten före räddningstjänstens ankomst.

På fredagen vid lunchtid inträffade en olycka vid Gästhamnen, där en person oväntat föll i vattnet. SOS Alarm mottog ett larm om händelsen klockan 14.15.

Räddningstjänsten rapporterar att personen hade hamnat i vattnet men lyckligtvis fick snabb hjälp av närvarande allmänhet innan räddningspersonal anlände till platsen.

Den drabbade personens tillstånd efter att ha hamnat i det kalla vattnet var inte omedelbart känt, men denne transporterades med ambulans till sjukhus för observation och vård. Det finns i nuläget inga ytterligare uppgifter om personens exakta skadeläge.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 december 2023 15:21
Senast uppdaterad: 8 december 2023 15:21

SSK:s import-värvning har vuxit in i HA-kostymen

Dominic Turgeon

Dominic Turgeon, center i SSK Foto: Daniel Hansson

Dominic Turgeon har undan för undan växt ut till en stabil tvåvägsspelare i hockeyallsvenskan för SSK.

I de senaste matcherna har han varit center mellan Ludwig Blomstrand och Sebastian dyk, en formation med potential att vara en producerande toppkedja i ligan.

-Jag tror vi kommer att kunna bli en lyckosam formation, säger Turgeon om samarbetet med Blomstrand och Dyk.

Den amerikansk-kanadensiske centern värvades till Södertälje SK från Finland och Liiga laget Ässet. Han bytte land och från en högsta liga till en andraliga. Enligt Turgeon själv är det dock inte att se som ett ”nerköp”.

-Förra säsongen var mitt första år i Europa. När jag tittade över alternativen inför den här säsongen så fick jag en bra känsla när jag pratade med Magnus Bogren och Emil Georgsson. Att jag skulle komma till en härlig miljö och ett bra hockeylag som vill uppåt.

-Jag är glad över mitt val och är inte annat än nöjd att få vara här.

-Du verkar trivas utmärkt i laget och med klubben.

-Jag gillar verkligen allt här, det är en härlig miljö, kul att varje dag komma till rinken. Att vara en del av ett bra hockeylag, en bra organisation med väldigt bra och hängivna supportrar.

-Är överväldigad för varje dag jag får möjligheten att spela hockey här och njuter av framstegen vi gör som lag. Det är väldigt kul.

I onsdags vann Turgeon och hans SSK över AIK på Hovet. En ny stabil insats av honom och laget, som har spelat in 26 poäng av 30 möjliga i de senaste tio matcherna. Den 27-åriga centern var nöjd med hur matchen genomfördes:

-Vi gjorde en stabil insats överlag. Vi fick en bra start på matchen, jobbade hårt och hade ett snabbt spel. Det är precis så som vi vill spela.

Efter en viss tid av anpassning till den större isen och spelstilen här anser jag att du hittat ditt spel och agerar stabilt i bägge zonerna. Håller du med mig?

-Försäsongen var bra för mig, så jag kunde lära mig hur hockeyn spelas här i Sverige. Det tog definitivt några matcher att vänja mig men har blivit mer och mer bekväm ju längre säsongen har gått.

-Har hittat ett sätt i mitt spel anpassat till hur man behöver agera på isen här. Det är väldigt kul att spela den typen av hockey och tycker jag har anpassat mig bra till spelsättet här.

Läs även: SSK tog revansch på Gnaget

Turgeon har de senaste matcherna spelat i en formation ihop med Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk. Den formationen var riktigt bra mot BIK Karlskoga, tog för sig även i onsdagens match mot AIK och börjar kugga i varandra mer och mer.

Det finns potential att denna trio kan bli ännu ett offensivt vapen för laget att luta sig mot och som kan avlasta den redan starka kedjan med Linus Videll, Filiph Engsund och Marcus Eriksson.

-Det tror jag absolut att vi kan, menar Turgeon.

-Blomstrand var ju avstängd några matcher så vi hade ju inte spelat ihop på ett tag. Nu har vi fått några matcher och Blomstrands spel blir bättre och bättre.

-Vi skapar chanser och ju längre säsongen går så kommer det bli ännu bättre. Ännu mer kemi mellan oss och jag tror vi kommer att kunna bli en lyckosam formation längre fram.

Turgeon och Dyk (#45) börjar hitta kemin Foto: Daniel Hansson

Dominic beskrivs som en tvåvägscenter, han började bra med ett antal mål och assist i de första matcherna av serien. Sedan har poängproduktionen för honom inte varit lika frekvent i matcherna.

Är du nöjd med ditt offensiva spel hittills?

-Jag tycker jag hade en bra start med poängproduktionen i början av serien. Sedan hade jag några matcher där jag inte producerade så mycket poäng framåt men kom ändå till lägen och målchanser. Jag är rätt tillfreds med mitt spel överlag.

På frågan om vad som varit nycklarna till att laget just nu är formstarkast i Hockeyallsvenskan och kommer vara viktiga resten av säsongen för att fortsätta vinna matcher:

-Jag tycker vi har ett väldigt skickligt lag, en viktig sak för oss och som vi också har blivit betydligt bättre på är spelet i försvarszonen. Att försvara oss med alla fem i egen zon och på så sätt skapa chanser offensivt genom att snabbare få ut pucken ur defensiv zon. Det har till slut givit oss en skjuts i rätt riktning.

Hur långt kan det ta er?

-Vi vill såklart vara med i toppen och fortsätta spela långt fram på vårkanten. Vi tar dag för dag, match för match. Vi ska såklart göra allt vi kan för att nå hela vägen.

Att Dominic Turgeon trivs i Södertälje SK har framgått i den här intervjun. Men hur ser han på framtiden?

-Jag älskar verkligen allt med att vara här. Mina tankar har inte varit så långt framme ännu utan fokuserar först och främst på den här säsongen och försöka gå så långt som möjligt med laget.

-Man vet aldrig men fokuset ligger som sagt på att slutföra den här säsongen först och främst.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 december 2023 11:14
Senast uppdaterad: 8 december 2023 11:14

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.