🕝 1 minuter
Gästar stadshuset för att berätta om sexuella övergrepp
Publicerad 19 november 2023 09:30
Uppdaterad 19 november 2023 04:16

Foto: Alexander Isa/ Södertälje kommun

På måndag anordnas ett öppet seminarium i Södertälje stadshus med Flo Fermelin, medgrundare av #intedinhora, som delar sin erfarenhet av sexuell exploatering.

Imorgon, måndag den 20 november klockan 11.30–13.00 välkomnas allmänheten till Södertälje stadshus, lokal Trombon, för ett seminarium med Flo Fermelin från organisationen #intedinhora. Flo, som själv är överlevare av sexuell exploatering, kommer att dela med sig av sina personliga erfarenheter och belysa de faktorer som bidrar till sexuell exploatering. Seminariet riktar sig till både yrkesverksamma och allmänheten i Södertälje, inklusive politiker.

#intedinhora, som växte fram under metoo-rörelsen 2017, har blivit en plattform där individer delar sina berättelser om sexuell utsatthet. Flo kommer att tala om sårbarhetsfaktorer som psykiska diagnoser och tidigare sexuella övergrepp, som ofta leder till ökad risk för exploatering.

Ett viktigt fokus för Flo är betydelsen av ett bra bemötande, speciellt från yrkesverksamma. Genom sitt personliga engagemang och erfarenheter som psykologstudent, framhäver Flo hur ett känsligt och förstående bemötande kan vara avgörande för förändring och återhämtning.

Evenemanget är en del av veckan ”Södertälje mot våld och förtryck 2023”, och ger en unik möjlighet att få insikt i de komplexa aspekterna av sexuell exploatering från en direkt berörd persons perspektiv.

Dela artikeln