Företag i fokus:

DEBATT: Mer verkstad för Södertälje med Vänsterpartiets budget

Sjukhus

Foto: Alexander Isa

Ett nytt hjärt- och kärlcentrum vid Södertälje sjukhus står på Region Stockholms att göra-lista för de kommande åren.

Dels har regionfullmäktige röstat för att det ska genomföras, dels finns det med på den 44-punktslista som Vänsterpartiet har drivit igenom för att stödja regionens nya styre som består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet.

Anledningen att det behövs är att Södertälje har mycket höga ohälsotal jämfört med andra delar av Stockholms län i just hjärt- och kärlsjukdomar. Ändå lyser ett hjärt- och kärlcentrum med sin frånvaro i regionens budget för 2024. Det är bistra ekonomiska tider, men det borde ändå vara prioriterat att få centrumet på plats så snart som möjligt. Därför har vi i Vänsterpartiet, i vår egen budget anslagit 25 miljoner kronor för att öppna hjärt- och kärlcentrumet redan under 2024.

Flera andra partier lovade vitt och brett i valrörelsen, men det är bara Vänsterpartiet som levererar.

Staffan Norberg (V),
ledamot regionfullmäktige och regionstyrelse

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 november 2023 05:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 12:58

Polishelikopter attackerad med laser – tre personer gripna

polishelikopter

Arkivbild, Shamash Oyal

En polishelikopter attackerades med en laserattack under en utredningsinsats i Södertälje på torsdagskvällen. Tre personer har gripits i samband med händelsen.

På torsdagskvällen cirkulerade en polishelikopter över Södertälje under en längre period. Till Telgenytt berättade polisen att man då genomförde ett utredningsarbete. Nu framkommer det uppgifter om att polishelikoptern utsattes för en attack med grön laser i samband med torsdagskvällens flygning över Södertälje.

(Annonslänk)

Helikopterbesättningen kunde snabbt identifiera varifrån lasern kom, vilket ledde polisen till en bostad i Bergvik. Där greps två personer i trettioårsåldern samt en person i tjugoårsåldern misstänkta för luftfartssabotage, ett brott som i Sverige kan leda till upp till fyra års fängelse. Om brottet bedöms som grovt kan straffet öka till mellan två och tio års fängelse, eller i särskilt allvarliga fall, livstids fängelse.

– En polishelikopter cirkulerade i Södertälje, under en vanlig kontroll besköts helikoptern med grönlaser. Tre personer gripna och de anhölls senare under kvällen för grovt luftfartssabotage, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

De anhållna var fortfarande i polisens förvar på fredagseftermiddagen. Enligt svensk lag måste åklagaren besluta om häktningsframställan senast tredje dagen efter det att anhållningsbeslutet utfärdats. Denna incident har väckt stor uppmärksamhet kring säkerhetsriskerna för flygoperationer orsakade av laserstrålar.

– De tre personer som anhölls är 25 och 30 års åldern, säger polisen till Telgenytt på fredagseftermiddagen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 16:02
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 16:17

Knivattack mot tonåring – Misstänkt kvinna greps

Polis-2

Arkivbild

En kvinna i 60-årsåldern är misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha attackerat en tonåring med en kniv.

(Annonslänk)

Händelsen utspelade sig i centrala Södertälje tidigare i veckan, på onsdagseftermiddagen, då en ung man blev attackerad av en kvinna beväpnad med kniv. Incidenten inträffade strax efter att tonåringen hade lämnat en massagesalong.

Kvinnan, i 60-årsåldern, ska enligt uppgifter till Telgenytt ha sprungit aggressivt efter mannen och försökt attackera honom med kniven, men mannen lyckades undvika dådet.

Polisen tillkallades till platsen, och kvinnan kunde gripas. Hon misstänks nu för försök till grov misshandel. Motivet bakom attacken är ännu okänt.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 maj 2024 15:06
Senast uppdaterad: 3 maj 2024 15:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors