Företag i fokus:

Annons

De uppmärksammades med prisutdelning i Stadshuset

IMG_6122

Foto: Södertälje kommun

I början av veckan delade Södertälje kommuns utbildningsnämnd för första gången ut utmärkelser till årets elev- och barnhälsomedarbetare inom den kommunala verksamheten.

I Södertälje har man under flera år delat ut priser till elever och lärare som presterat väl. Nytt för i år är att även elevhälsopersonalen uppmärksammas.

Två priser delades ut – ett till skolsköterskan Maria Enderin på Hölöskolan, som utsågs till Årets elevhälsomedarbetare för sitt arbete med att öka trygghet, trivsel och närvaro på skolan, och ett till Mariekällskolans elevhälsoteam, som prisades för sitt engagemang för elevernas bästa. De två pristagarna får 20 000 kronor respektive 40 000 kronor att dela på.

Syftet med utmärkelserna är att uppmärksamma det viktiga arbete som görs inom elevhälsan i Södertälje.

– Vårt gemensamma fokus är Södertäljes elevers lärande och välmående, säger Jenny Stanser, verksamhetschef för grundskolan efter utmärkelsen som delades ut i Stadshuset

Elevhälsan i Södertälje består av yrkesgrupper som skolsköterskor, kuratorer, speciallärare och specialpedagoger. Deras uppgift är att stötta elevernas hälsa och lärande genom hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande insatser.

Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 november 2023 18:29
Senast uppdaterad: 17 november 2023 18:29

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors