Företag i fokus:

Nedsläpp: SSK – Västervik

Nedsläpp med Magnus Bogren

Småländskt motstånd x 3 väntar för Bogren & co när serien drar igång igen efter speluppehållet Foto: Daniel Hansson

Efter tio dagars spelledigt är det åter dags för spelarna i SSK:s A-lag att dra på sig sina matchtröjor. En fjärdedel av grundserien är spelad och SSK parkerar för närvarande på 10:e plats i tabellen. Imorgon möter SSK Västervik i Scaniarinken när Hockeyallsvenskan startar upp igen efter ett landslagsuppehåll.

SSK har 14 matcher in i grundserien mött alla lag och första mötet mot Västervik slutade med förlust på bortaplan. SSK har därmed revansch att utkräva på laget från Småland.

Tidigare har Telgenytt informerat om att SSK förstärker tränarstaben med ytterligare ett namn i form av Nicklas Grossman. Den förra backen med flertalet NHLsäsonger i ryggen har innan offentliggörandet agerat som fystränare i klubben. Nu kommer han alltså att bli ett komplement till Magnus Bogren, Mattias Zackrisson samt målvaktstränare Calle Brattenberger.

-Det tycker jag är jättepositivt, det är något vi har diskuterat ett tag och jag tycker bara att det känns bra. Även om han varit med innan så tycker jag det är positivt att vi stärker upp mer kring laget, säger SSK:s huvudtränare Magnus Bogren till Telgenytt om Grossman.

-Det är en bra kille och han har varit med hela vägen, det är väldigt naturligt på så vis, fortsätter han.

Var det ett önskemål från dig och Mattias Zackrisson att addera två ögon till i båset?

-Absolut, sedan har jag och Emil Georgsson pratat om det innan också och tog ett snack igen för någon vecka sedan.

Vad innebär den nya arbetsfördelnigen mellan er. Kommer det att märkas någon skillnad i exempelvis matchcoachningen?

-Det som kommer skilja från tidigare med att Grossman kommer in är att vi gör om i båset, annars kommer det inte att skilja nämnvärt någonting. Det blir att Grossa kommer att coacha backarna och en del av specialteams. Zacke tar forwards och en del av specialteams och jag blir mer övergripande i båset.

-Det som är bra är att vi som tränare kan ta tag i individuella saker på ett bättre sätt. Så vi kan jobba ännu närmare killarna. Träningarna kommer att se likadana ut.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

En del andra förändringar har också skett med truppen sedan SSK och Västervik möttes den 20:e oktober. Bland annat har sportchef Emil Georgsson tvingats värva in ytterligare en back till truppen. Då Veeti Vaino oturligt åkte på en långvarig skada i hemmamatchen mot AIK har han signat upp Ludwig Hedström från Djurgården. Forwarden Stelio Mattheos (kanada) är ytterligare ett nyförvärv som Georgsson valt att ”bredda” truppen med.

De två har nu fått ytterligare träningsdagar med laget och därmed ännu mer kunnat sätta sig in i lagets spelsystem. Bogren ger sin syn på vad de har tillfört gruppen sedan de kommit in:

-Dels har vi fått mer bredd och konkurrens i laget. Jag tycker att de efter förutsättningarna har gjort det bra. De kom in i ett läge där vi hade intensivt med matcher, blev inslängda direkt i hetluften. Stelio fick inte sin plats som center som det var tänkt från början. Efter det tycker jag att de gjorde det bra och nu har de fått träna på, kommit in mer i allting och hur vi spelar.

-Jag tycker det ser bra ut för dem och nu får Stelio testa sin plats som center. Sedan får vi se men de har kommit in i det bra.

Fem matchers avstängning för Blomstrand, vad har du att säga om det beslutet?

-Först så är det väldigt tråkigt för Ludde, tycker han har blivit bättre och bättre för varje match. Vad ska jag säga om domen? Jag tycker kanske att den är lite för hård, jag köper att det kunde bli några matcher men fem tycker jag är lite för hårt. Det är som det är, vi får tyvärr acceptera det. Han får träna på bra nu istället och komma riktigt laddad till Västerås borta.

Lång avstängning väntar för SSK-forward

Lite om morgondagens motståndare Västervik, vad behöver ni se upp med där?

-De är giftiga, spelar tight och jobbar hårt. Man såg när vi mötte dem borta att de var extremt starka i deras kontringar. Det är en sak, sedan har de ett lurigt powerplay och något vi måste se upp med. Vi behöver vara noggranna, tycker vi tappade ödmjukheten där nere och försökte göra det lite för svårt. Annars tror jag vi hade vänt och vunnit den matchen.

-Vi behöver tighta till saker. Vi har släppt till alldeles för mycket även om jag tycker det var hyfsat bra mot Östersund. Det måste vi bygga vidare på. Offensiv skicklighet har vi men det går inte att släppa in 3-4 mål varje match, det funkar liksom inte.

Förutom Veeti Vainio och Ludwig Blomstrand, är övrig tillgängliga imorgon?

-Alla utom de två är tillgängliga. Dominic Turgeon var inte med på träningen idag utan fick lov att åka hem på grund av att hans pappa blev invald i hall of fame. Han kommer tillbaka imorgon och är tillgänglig för spel.

Det ser ut att bli stora omkastningar i formationerna till morgondagens match. Egor Polin får chans bland tolv forwards vad det verkar.

Trolig laguppställning:

Backpar

Daniel Norbe – Olli Vainio

Albin Carlsson – Julius Bergman

Henrik Malmström – Viktor Grahn

Sjundeback: Ludvig Hedström

Kedjor (utan rangordning)

Viktor Liljegren – Filiph Engsund – Emil Alba

Marcus Eriksson – Stelio Mattheos – Linus Videll

Jacob Dahlström – Christopher Liljewall – Jacob Bjerselius

Sebastian Dyk – Dominic Turgeon – Egor Polin

Extraforward: William Wiå

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 november 2023 17:12
Senast uppdaterad: 14 november 2023 20:59

Förslaget om ett nytt äldreboende röstades ned

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Kommunfullmäktige har antagit en omfattande lokalbehovsplan för perioden 2024 till 2038, men förslaget om ett nytt äldreboende i Mölnbo röstades ned av majoritetspartierna.

Den 8 april antog kommunfullmäktige en ny lokalbehovsplan, en central del av den kommunala planeringen för utvecklingen av förskolor, skolor och äldreboenden.

Trots ett tydligt behov har förslaget om att upprätta ett nytt vård- och omsorgsboende i Vårdinge-Mölnbo kommundel mött motstånd. Förslaget, som drivits av Centerpartiet under flera år, röstades ned av Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet.

– Roligt var att hela oppositionen stämde in i förslaget men mycket tråkigt att majoritetspartierna röstade ned detsamma, säger Centerpartiets Tage Gripenstam i ett pressmeddelande.

Centerpartiet har argumenterat för att Mölnbo, den enda tätorten i kommunen utan ett sådant boende, är i skriande behov av faciliteten. I jämförelse har orter som Hölö och Enhörna framgångsrikt etablerat liknande boenden, där behov och tillgång till lediga lägenheter avgör placeringar utan geografisk förtur.

Tage Gripenstam, gruppledare Centerpartiet.
Foto: Liza Simonsson/Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:46
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:46

Siktar mot A-laget: ”Man måste förtjäna sin plats”

DSC_0015_1

Egor Polin fick tillbringa mycket tid i J20
Foto: Daniel Hansson

Egor Polin värvades av SSK som en spelare till J20. Han fick dock möjlighet att skriva ett A-lagskontrakt redan sitt första år i klubben.

-Det är klart att man hade velat få lite mer speltid i A-laget, säger Polin om fjolårssäsongen.

Egors säsong blev ryckig, spel i J20 varvat med lite byten i A-laget. Han blev utlånad till Tranås och kom sedan tillbaka för spel med J20 igen. Tufft läge för den 19-åriga forwardstalangen, där alternativen antingen var att tjura eller att bita ihop och kämpa på.

-Det är lite både och skulle jag säga. Det är kul att man får vara med så mycket som möjligt i A-laget, alltid kul att spela, vilket gör att jag kan kombinera, säger Egor Polin till Telgenytt.

-När jag inte får så mycket speltid i A-laget så kan jag komma ner och få speltid i J20, vilket är bra, säger han fortsättningsvis.

-Sedan var det bara kul att få komma till Tranås och spela seniorhockey. Att möta lite äldre och större spelare, lite mer vuxenhockey så att säga.

Var du förtjänt av mer speltid i A-laget tycker du?

-Man vill ju inte klaga eller tjafsa om något. Men det är klart att man hade velat få lite mer speltid i A-laget, få chansen något mer. Sedan är det ju svårt att ta plats, det är många andra bra spelare här i Södertälje.

Polin skrev på ett 2-årigt kontrakt för spel i A-laget. Forwarden som fyller 20 i slutet av april har ett år kvar av det avtalet och han kommer då göra sitt första år som senior.

Hans fokus är att försöka ta en ordinarie tröja i Södertälje Sportklubbs representationslag säsongen 2024-25. Just nu ingår han i de planerna när försäsongen drar igång nästa vecka.

-Jag och tränarna har snackat lite om det. Nu är det ju fullt fokus här på nästa säsong.

-Såklart måste man ju förtjäna sin plats. Det kommer jag behöva visa på försäsongen och under träningsmatcherna att man ska ha en plats här.

Egor Polin
Foto. Shamash Oyal

Vad är den största omställningen från spel i J20 till spel i A-laget?

-Det är mer struktur, det blir lite mer gameplan i A-laget. Allt går mycket snabbare, spelarna är lite starkare och snabbare.

-Det är farten i allt som är den största skillnaden. Spelarna är större och starkare.

SSK:s J20 startade sin säsong övertygande men fick det tyngre mot slutet av J20 Nationell södra och missade topp tio i sista omgången. Via fortsättningsserien tog man sig dock till slutspel och slog där ut HV71 i första rundan. Sedan tog det stopp mot Djurgården i kvartsfinalen.

-Det är klart att vi ville gå längre än vi gick i år. Vi hade ju velat komma till semifinal såklart. Jag tycker att vi gjorde ett bra slutspel och det var såklart viktigt att vi kunde slå ut HV71.

-Tråkigt att vi torskade mot Djurgården, vi hade som mål att gå vidare. Vi visade ändå under säsongen att vi är ett bra lag och att vi kan komma långt.

Vad är främsta fokuset i din träning för att ta en tröja i A-laget?

-Vi har inte snackat om det så mycket. Lär väl snacka med fystränaren om det när vi drar igång nästa vecka. Något jag känner själv är att bygga på mig mer muskler och gå upp några extra kilon. Så att man växer till sig lite på bredden.

För att bli starkare i närkamper och längs sargerna?

-Allmänt bli starkare. Det kommer gå snabbare nästa år än vad man är van vid så det är viktigt att ha en riktigt bra försäsong och bygga på sig muskler.

(Annonslänk)

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:40
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:40

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors