Företag i fokus:

Annons

Stjärnspäckad gala i Södertälje för barn i nöd

ADFA

Foto: Privat

Den 1 december arrangerar den ideella föreningen A Demand For Action (ADFA) en insamlingsgala, där en ensemble av artister och aktivister kommer närvara för att stödja barn i medieskugga.

Journalisten Nuri Kino, som är en av grundarna av ADFA och artisten Jasmine Kara är bara några få av de stjärnor som engagerat sig i årets ADFA-gala, för att närvara för att stödja barn i medieskugga. Deltagarna spänner över olika områden, från konst och underhållning till humanitärt arbete och aktivism, och tillsammans skapar de en kväll full av glädje och stöd för barn i behov runt om i världen.

Evenemanget äger rum kl 18:00 i Mor Afrems festlokal i Geneta och förväntas erbjuda en minnesvärd upplevelse för alla deltagare och bidra till att samla in medel för att stödja utsatta barn – ett tillfälle att inte bara njuta av konstnärliga prestationer utan också att göra en meningsfull skillnad i världen.

ADFA vid en tidigare gala. Foto: Privat

Deltagarna

Nuri Kino
Journalisten, grundaren till ADFA, och människorättsaktivist som nyligen utsetts till Årets mäktigaste i biståndsdebatten, kommer att delta och dela med sig av sin erfarenhet.

Annika Elgeskog
Även känd som HusbilsAnnika, delar inte bara sitt liv i en husbil på sociala medier utan engagerar sig i humanitärt arbete.

Zinat Pirzadeh
Årets ambassadör för ADFA. Pirzadeh har inte bara imponerat på scen och i skrivandet utan har också blivit utsedd till Årets människorättsaktivist av My New York Magazine.

Pischa Strindstedt
Välkänd hälsoinspiratör, känd från Biggest Loser och en aktiv ADFA-ambassadör, som delar sitt engagemang för hälsa och volontärarbete.

Jasmine Kara
Född i Örebro och numera boende i Stockholm. Lyser med sin musikaliska talang och deltagande i tidigare evenemang som Melodifestivalen och Allsång på Skansen.

Bobbo Jäderfeldt
Trefaldig världsmästare i jonglering och magi. Jäderfeldt tar scenen för att förtrolla och underhålla publiken.

Pascal Bachir
Musikaliskt underbarn och filantrop. Pascal Bachir och hans orkester med Joni Rafaelius, Fadi Bachir och Wasim Bitar levererar en musikalisk prestation.

Kuba Dance Company
Lokala stjärnor från Södertälje som imponerade i Talang och Dramaten, är återigen redo att bidra till välgörenhet och sprida glädje genom sin dans.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 november 2023 06:00
Senast uppdaterad: 13 november 2023 12:25

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors