Företag i fokus:

Två frisläppta efter bomblarmet i Glasberga

Polis-2

Arkivbild

Två personer, däribland en skådespelare knuten till SVT, har släppts efter en omfattande polisinsats i Glasberga under helgen. Trots frigivningen har de inte rentvåtts från misstankar som kvarstår efter händelsen.

Under helgen, natten mot lördag, utlöstes ett larm i Glasberga när ett misstänkt farligt föremål upptäcktes vid ett radhus. En termos som misstänktes vara en bomb var orsaken till insatsen efter det att husägaren upptäckte rörelser som detekterats av en övervakningskamera strax efter klockan 03.

På sin hemisda rapporterade polisen att Nationella bombskyddet oskadliggjorde föremålet strax före klockan 07.

Två personer greps
I samband med incidenten inleddes en stor polisinsats i Glasberga, vilket ledde till att två personer greps kort därefter. En av de gripna är, enligt Aftonbladets uppgifter, en skådespelare knuten till SVT.

Personerna anhölls misstänkta för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse, men har nu släppts på fri fot i väntan på utredning. Däremot är båda fortsatt misstänkta i ärendet som, enligt tidningen, kan röra sig om ett utpressningsfall.

– Självklart tittar vi på kopplingar till kriminella nätverk och annan grov brottslighet men det är för tidigt att säga något om det i nuläget, säger polisens presstalesperson till Aftonbladet.

Läs även: – Skådespelare anhållen efter gårdagens polisinsats i Glasberga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 november 2023 13:57
Senast uppdaterad: 8 november 2023 14:00

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors