Företag i fokus:

Annons

SSK förstärker tränarstaben

Mattias Zackrisson

Ytterligare resurs tillkommer i tränarteamet som fram till idag utgjorts av assisterande tränare (närmast i bild) och huvudtränare Magnus Bogren (längs bort i bild) Foto: Daniel Hansson

Nicklas Grossmans huvudsakliga uppgift i SSK har varit som fystränare. Men efter representationslagets tunga inledning av säsongen offentliggjorde idag klubben att förra SSK-backen med 12 säsonger i NHL på meritlistan tar klivet in i båset för att stärka upp ledarsidan ytterligare.

SSK skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida: ”Efter en tuff start på serien väljer sportchef Georgsson att addera Nicklas Grossmann till tränarstaben. Han kommer med ett gediget CV och närmast som fysansvarig i klubben och kommer med omedelbar verkan kliva ner i båset tillsammans med huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson”

Istället för att gå samma väg som SSK:s rival Djurgården som idag gick ut med att de valt att entlediga sina två tränare Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson, så väljer alltså Södertälje Sportklubb alternativet att lägga till ytterligare en resurs i tränarteamet istället.

Enligt sportchef Emil Georgsson kommer Grossa att ha huvudansvaret för coachning av backarna:

– Vi plockar in Nicklas Grossmann i tränarstaben för att optimalt kunna nyttja all kompetens vi har. ”Grossa” är en lugn och stabil person som besitter mycket erfarenhet och kunskap. Med tre tränare i dagliga verksamheten kan vi jobba bredare med truppen. Vi får en bättre fördelning av ansvar och uppgifter, vilket ska ge ett bättre fokus på de olika delarna. ”Grossa” kommer främst ha ansvar för backarna, Mattias Zackrisson flyttas över till forwards medan Magnus Bogren får ett huvudansvar och mer tid till att se helheten under match, övergripande planering, individuella samtal osv. Denna lösning är väletablerad bland SHL-lag och topplagen i Hockeyallsvenskan och det känns helt rätt att även vi testar den vägen.

Tillsättningen av Grossman kommer lägligt nu när det stundar ett tio dagars uppehåll för SSK i seriespelet.

– Jag fick frågan om att kliva in och bli en del av tränarteamet och ta ännu mer ansvar och det kändes kul direkt. Spännande uppdrag såklart, jag har behövt se över min arbets- och familjesituation men när det var löst så var det bara köra. Jag tycker att det finns en hög potential i den här gruppen. Både när det kommer till erfarenhet, var de är nu i sina karriärer och hur de har tränat så detta kommer bli en spännande tid, säger Nicklas Grossman till hemsidan när det blivit klart att han adderas till tränarteamet.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 november 2023 19:12
Senast uppdaterad: 14 november 2023 00:02

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.