Företag i fokus:

Lång avstängning väntar för SSK-forward

DSC_0144

#80 Ludwig Blomstrand, här straffskytt i match mot AIK Foto: Daniel Hansson

I matchen mot Östersund kom först inget domslut på isen. En anmälan i efterhand till disciplinnämnden gör däremot gällande att en förseelse av SSK:s Ludwig Blomstrand mot Östersunds spelare Josef Ingman nu renderar i en fem matchers lång avstängning för Blomstrand. Som dessutom döms att betala 23000 SEK i böter.

Disciplinnämndens beslut:

Efter match mellan Södertälje SK – Östersunds IK, HockeyAllsvenskan, den 5 november 2023, åläggs Ludwig Blomstrand, Södertälje SK, följande straff för Slashing:

1. Avstängning fr.o.m. 6 november 2023 t.o.m. 24 november 2023. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

2. Böter om 23 000 kr.

Avstängningen bedöms motsvara fem matcher.

Se händelsen på hockeyallsvenskan hemsida

Nu kommer alltså SSK-forwarden inte vara uttagningsbar de närmaste fem matcherna med början 15.e november då SSK möter Västervik i Scaniarinken.

-Tråkigt såklart men det viktigaste är att ingen skadades. Spelaren var uppe på benen direkt efter, kommenterar Blomstrand händelsen till Telgenytt.

-Vad tar man hänsyn till gällande bötesbeloppet?

-Ingen aning hur det bedöms. Men vore intressant att veta.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 november 2023 21:27
Senast uppdaterad: 9 november 2023 23:23

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors