Företag i fokus:

Pigge har rätt om Södertälje – ”Det är sorgligt”

E70A61E5-B6FF-45DD-B7E0-78B5CD4E513E

Multi entreprenören från Gotland, Pigge Werkelin, arrenderade Farstanäs Camping av Södertälje kommun i flera år. Foto: Södertälje kommun/Creative Commons

Svar på debattinlägg: – Granberg, RP: Kommunen ska inte bygga lyxkrog i Farstanäs

Tack, Granberg, för att du talar ur skägget när alla andra politiker stoppar huvudet i sanden. Har oppositionen spansk siesta?

Det är få som verkligen förstår vilken ekonomisk katastrof Farstanäs är för Södertäljes skattebetalare. Men vi har nästan slutat reagera på slarviga Södertäljepolitiker och tjänstemän, likt vår obefintliga reaktion när någon skjuts till döds i Sverige. Vi rycker på axlarna, vilket vi inte bör.

Det som fick mig att reagera var Farstanäs Campings tidigare arrendator, Pigge Werkelins kommenterade svar på Granbergs inlägg. Att Södertälje kommun tappade 90 procent av intäkterna, men istället visar de upp sig stolt i LT och lyfter fram att Farstanäs redovisar bättre intäkter.

En person som Pigge, med erfarenhet från gotländska Kneippbyn, hade kunnat skapa magi för Södertälje. Istället väntar enorma kostnader för oss skattebetalare. Jag säger som Pigge kommenterade om Granbergs artikel: ”Det är sorgligt.”

/Camparen

Läs även: – Uppåt för Farstanäs camping – ”Har burit frukt”

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 november 2023 08:00
Senast uppdaterad: 5 november 2023 03:27

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors