Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Tre döms till fängelse – Men nio frias i stor narkotikarättegång

IMG_5793

Lägenheten som polisen slog till mot i centrala Södertälje: Ur polisen förundersökning

Efter en omfattande polisutredning har domen i ett betydande narkotikamål i Södertälje meddelats. Av de tolv åtalade i fallet, knutet till Ronnafalangen, döms tre till fängelse medan nio frikänns.

En rättsprocess som började med polisens tillslag mot en lägenhet i Södertälje har nu resulterat i en dom. Åtalet, som inleddes i augusti och rörde tolv personer med anknytning till den så kallade Ronnafalangen, följde på en operation kopplad till mordet på en ung man i stadsdelen Ronna i september 2022.

Polisen, som gjorde tillslaget efter att ha hittat nycklar hos en misstänkt, beslagtog 1 kg kokain och över 8 kg hasch i den aktuella lägenheten. Där vägdes och packades narkotikan innan det såldes vidare. Under rättsprocessen har bevis som spaningsmaterial och videoklipp från beslagtagna mobiltelefoner presenterats.

Tre av de åtalade har nu dömts för grova narkotikabrott, medan nio har friats från alla anklagelser.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Den som fick det hårdaste straffet är den utpekade ledaren från Ronnafalangen, en man i 29-årsåldern. Enligt förundersökningen misstänktes mannen vid ett tillfälle, efter flera resor ner till Spanien, ha beställt 100 kilo kokain för leverans till Södertälje. Han har nu blivit dömd till fängelse i sju år och tio månader.

En annan man, i 23-årsåldern, döms till fyra år och fyra månaders fängelse för grovt narkotikabrott, samt en 30-åring som också döms för grovt narkotikabrott.

En av de 12 misstänka i åtalet var en profil från en ungdomsförening i Södertälje, som också var politiskt aktiv. Han frikänns helt från anklagelserna om att ha tillhandahållit en lägenhet som användes för förvaring av narkotika.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 november 2023 17:13
Senast uppdaterad: 3 november 2023 17:18

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors