Företag i fokus:

Annons

Jonsson klev fram och säkrade bonuspoängen för NIF

397879424_2635742813251894_1914354845598455575_n

Foto: RG Foto-media

Nykvarn såg ut att få med sig 3 poäng men tappade ledningen i den sista perioden.

Inledningen av matchen förväntades vara en jämn tillställning, och hemmapubliken fick äntligen se Kevin Rigogiannis och Niklas Ohlström på planen efter deras skadefrånvaro. Det var dock bortalaget som först bröt nollan i matchen genom Melker Hemmingberg, som sköt ett skott som överraskade Lucas Orrmo i hemmakassen. Hemmingberg, som var den främste poänggöraren för Jönköping under den föregående säsongen, visade återigen sin förmåga att påverka matchens utgång.

Perioden präglades av ett växlande spel med hög press från båda lagen. När Jönköping fick möjlighet, satsade de på aggressivt försvarsspel mot Nykvarns backlinje. Detta gynnade dock Nykvarn, eftersom de verkade trivas med att spela sig ur sådana situationer. Spelet öppnades upp när Nykvarn tog sig förbi pressen, och hemmalaget fick flera chanser att hota.

Några minuter efter att Jönköping tagit ledningen, kunde Liam Arvidsson enkelt sätta in bollen bakom Jönköpings Emil Ödman när Karljohan Ahlroth snappade upp bollen och serverade Arvidsson som stod helt fri på bortre stolpen.
1–1 var ett faktum och Nykvarn började se mer bekväma ut i spelet.

Några minuter senare var det återigen publikfavoriten Kevin Rigogiannis som trädde fram och pricksköt in 2–1 bakom Ödmans vänstra kryss.

Kevin Rigogiannis var tillbaka och slog till direkt i den första perioden för att ge Nykvarn ledningen. Foto: Roland Osbeck.

NIF agerade tryggt och säkert både med och utan bollen. Deras stabila försvarsspel, särskilt efter 0–1-målet, gjorde det svårt för Jönköping att få utdelning. Tillsammans med en formstark Lucas Orrmo, som hade marginalerna på sin sida med två ramträffar under den första perioden, kunde de hålla ställningen.

Ställningen stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det ett ställningskrig, där Jönköping fortsatte att sätta hög press och försökte gå rakare på mål. Det visade sig dock vara en utmaning för gästerna, då deras aggressiva press i stort sett gick Nykvarns väg.

Hemmalagets backar, Daniel Johansson och Gustaf Sandberg, var synnerligen effektiva på planen och utförde flera imponerande prestationer. Särskilt Daniel Johansson var en nyckelspelare, som i en kontring lyckades få bollen av en slump och sedan skickade en perfekt passning till Karljohan Ahlroth, som utökade ledningen till 3–1 mitt i den andra perioden.

Jönköping försökte vid några tillfällen under matchen skapa längre anfall mot Nykvarn och visade viss potential att reducera gapet i målprotokollet. Backen Hannes Nyström försökte med ett par skott från sin defensiva position, men dessa försök gav ingen utdelning.

I den tredje perioden fortsatte spelet i samma stil som den andra, och Jönköping kämpade desperat för att återfå greppet om matchen. Laget visade på intensitet och skapade flera målchanser, men Nykvarn lyckades hålla emot. Det uppstod några nervkittlande minuter där hemmalaget riskerade att hamna i underläge, men de höll emot och behöll sin ledning.

Gustaf Sanberg har växer i sitt spel och roll. Med sitt aggressiva spel gjorde han det svårt för Jönköping att komma till avslut. Foto: Roland Osbeck.

Först ut var det Melker Hemmingberg som reducerade till 3–2 på ett smått nonchalant sätt, när han elegant lirkade bollen förbi Orrmo via första stolpen, trots att Orrmo verkade vara förberedd på ett avslut mot den bortre stolpen. Lite mindre än två minuter senare skulle Hemmingberg slå till igen, då Nykvarn hamnade någon sekund efter i markeringen, och Hemmingberg dök upp i slottet för att avlossa ett otagbart hårt skott. Plötsligt var ställningen 3–3. Det går snabbt i innebandy för bara en minut senare drog hemmalagets Niklas Ohlström på sig en tvåminutersutvisning för slag, vilket gav gästerna en utmärkt möjlighet att återta ledningen.

Nykvarn, som tidigare haft problem med sitt special teams under SSL-omgångarna, visade nu upp en imponerande styrka och stängde effektivt igen sitt försvar. Lucas Orrmo gjorde viktiga räddningar under utvisningen.

Hemmalaget klarade av att hantera utvisningen, men det dröjde inte länge innan Jönköpings Joel Nyström fick en plats på utvisningsbänken. Det gav Nykvarn ännu en chans att återta ledningen, men även denna gång visade gästerna upp en stark boxplay-försvarsspel.

I matchens slutminuter ville inget av lagen göra några misstag, och båda var försiktiga. Nykvarn var dock det laget som försökte gå för segern på slutet, men resultatet förblev oförändrat efter 60 minuters spel, och förlängning väntade.

Hampus Ahren briljerade med sitt spel matchen igenom och ser ut att älska att spela 4 mot 4. Foto: Roland Osbeck.

Det dröjer inte ens en minut innan Hampus Ahren tar saken i egna händer i 4 mot 4-spelet. Han tar sig förbi två Jönköpingsspelare och försöker gå på eget avslut, en händelse som kommer att diskuteras flitigt efter matchen. Domaren dömer straff till förmån för hemmalaget, och gästerna protesterar. Det är ingen helt självklar straff, åtminstone inte enligt vad publiken och TV-tittarna kan se, men domaren har den bästa vyn och Markus Jonsson kliver fram till mittplanen, redo att ta straffen

Markus Jonsson, som nyligen satte en straff mot AIK i Furuborghallen, får nu en ny chans. Han kliver fram och skjuter säkert bollen upp i det högra krysset bakom Ödman.

Det ger hemmalaget bonuspoängen och möjlighet till en välbehövlig vila. För Hampus Ahren väntar Euro Floorball Tour med det svenska landslaget.

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 november 2023 15:51
Senast uppdaterad: 3 november 2023 15:51

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors