Företag i fokus:

Annons

Södertäljepolisen anklagas för allvarliga tjänstefel – Utreds av JO

Polis

Arkivbild

En man blev frihetsberövad och hans hem, där hans två små döttrar befann sig, genomsöktes av polisen på grund av misstankar om ringa narkotikabrott. Nu har Justitieombudsmannen, JO, valt att inleda en utredning av polisens agerande i Södertälje efter misstanke om att husrannsakan genomfördes utan godkännande.

Det var i juni månad när en man stoppades av polisen på väg hem från en livsmedelsbutik i Södertälje efter en lång arbetsdag som busschaufför. Istället för att få åka hem fördes han till polisstationen och misstänktes för drogfylla och skäligen misstänkt för ringa narkotikabrott. Därefter genomförde polisen en husrannsakan i mannens bostad där hans två sovande döttrar befann sig.

”Jag var trött och ville hem till mina två minderåriga barn. Jag sa att jag ville ringa min advokat men det fick jag inte. Istället visiterade de mig och tog alla mina personliga tillhörigheter.”, skriver mannen i anmälan till JO.

(Annonslänk)

Han informerade om sin anställning och det samarbete som företaget har med Transportstyrelsen, där regelbundna drogkontroller genomförs, samt att arbetsgivaren har en strikt nolltoleranspolicy gällande droger. Dessutom betonade han att han aldrig tidigare hade använt droger och inte heller hade blivit tidigare dömd eller misstänkt för narkotikabrott. Trots detta genomfördes en husrannsakan i bostaden med flera poliser när hans två minderåriga barn låg och sov, i väntan på att fadern skulle komma hem efter en lång arbetsdag.

”De blev uppjagade av polisen och utkörda ur sina rum utan. Båda skickade mig oroliga meddelanden. Min yngre dotter blev mycket rädd, polisen tvingade henne öppna datorn som vi använder och en polis kollade allt innehåll utan tillstånd i cirka en timme. Det känns mycket kränkande.”, skriver mannen i anmälan.

Efter händelsen beslutade han att anmäla Södertäljepolisen till Justitieombudsmannen för att ha genomfört en olaglig husrannsakan i hans hem och anklagar Södertäljepolisen för att ha begått allvarliga tjänstefel.

Nu har JO beslutat att inleda ett ärende efter incidenten och begär att Polismyndigheten yttrar sig och redovisar sin bedömning av grunden för husrannsakan som genomfördes i mannens bostad. De kräver även att polisen lämnar ett yttrande som inkluderar en redogörelse för myndighetens handläggning samt relevant lagstiftning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 oktober 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 oktober 2023 12:46

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors