Företag i fokus:

Annons

UPPGIFTER: Ung man släpades ut från gym av maskerade personer

Polis-1

Arkivbild

En ung man blev nedslagen och därefter släpad ut ur ett gym av flera maskerade personer vid en gymanläggning i Södertälje, enligt vad ett ögonvittne har uppgett till Telgenytt.

Det var vid 20-tiden som flera maskerade personer befann sig utanför Nordic Wellness gymanläggning i Moraberg. Enligt uppgifter till Telgenytt spanade de genom fönsterrutorna efter en person som befann sig inne i anläggningen.

Ögonvittnet berättar om att flera maskerade personer stod utanför och tittade in, sedan rusade de in mot en man som beskrivs vara i 20-årsåldern och var på väg ut.

Tumult ska ha uppstått vid entrén
Enligt ögonvittnet blev den unge mannen överfallen inför flera andra personer som befann sig på platsen, därefter dragen in i en bil av de maskerade personerna, uppgifter som inte har bekräftats av polisen. Minst en av de maskerade personerna ska ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål enligt en uppgiftslämnaren.

Strax efter händelsen kallades polisen till platsen. Där förhörde de personer som befann sig i närheten av gymanläggningen vid tidpunkten för incidenten och undersökte även övervakningsmaterial, eftersom verksamheten är utrustad med kameror, innan de snabbt lämnade platsen.

Uppdatering:
Polisen bekräftar att de under den aktuella kvällen kallades till platsen med anledning av ett pågående människorov. Efter en grundlig utredning framhåller polisen att den angivna personen inte fördes bort och att det för närvarande inte finns några misstänkta personer i ärendet. Detaljerna kring händelsen, där maskerade personer sågs dra ut personen från gymanläggningen, är fortfarande oklara.

Enligt uppgifter har ögonvittnen som befann sig på plats inte velat medverka i polisens utredningsarbete.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 oktober 2023 22:32
Senast uppdaterad: 4 november 2023 15:07

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors