Företag i fokus:

Annons

Ny vecka med två matcher för SSK – började med seger

Marcus Eriksson

Marcus Eriksson segerorganisatör för SSK mot BIK Karlskoga. Foto: Shamash Oyal

SSK jagar fortfarande kontinuitet och behöver börja plocka poäng mer frekvent så de inte halkar för långt efter lagen som just nu ligger topp 6 i den Hockeyallsvenska tabellen. Förra veckan innehöll två matcher för A-laget och samma mönster fortsatte som hittills varit, att seger följdes upp av förlust.

Två segrar i rad har SSK inte mäktat med så här långt in på säsongen. 9 matcher har laget spelat och som det tjatas om så har prestationerna pendlat mellan högt och lågt, inte bara till varje match utan även i matcherna.

Fyra matcher mot lag man ännu inte mött återstår innan det har spelats en fjärdedel av serien, 3 av de lagen (AIK, Brynäs och Björklöven) ligger före SSK i tabellen och det börjar bli dags att börja bekänna färg och visa att laget är att räkna med. Snart början serien sätta sig och kommer bli en vattendelare om vilka som kommer vara topplag och vilka som kommer att befinna sig på den nedre halvan av tabellen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Först ut är BIK Karlskoga på bortaplan ikväll och sedan möter man i ovan nämnd ordning de tre återstående lagen man ännu inte mött. Därefter kan de första 13 matcherna av serien summeras. Fyra väldigt tuffa uppgifter för SSK men om laget hittar sin högsta nivå så har man chans att ta poäng i alla fyra. Men då måste man också hitta en högre lägstanivå och överleva svackor i matcherna bättre än man gjort hittills. Annars kan det mycket väl sluta med att man kammar noll i de här matcherna istället.

BIK Karlskoga i deras hemmaborg Nobelhallen är alltid en svår bortamatch oavsett vad man heter som motståndare. En tuff match skulle vänta för SSK således.

Det var dock SSK som inledde starkast med några längre byten i anfallszon. Dock var det ändå bortalaget som släppte in första målet och fick börja jobba i uppförsbacke – igen. Men man skulle komma tillbaka och både kvittera och ta ledningen, 1-2 stod det på resultattavlan inför andra perioden. Tycker det får betecknas som rättvist då SSK hade mer puck och längre anfall. En som helhet stabil första tredjedel av matchen för Södertälje.

SSK utökade sin ledning tidigt i andra perioden till 1-3, vilket också blev slutresultatet. SSK klarade för kvällen av att försvara sin ledning och bärga tre poäng. Man behöver inte be om ursäkt för segern idag, anser att SSK var det tyngre och mer spelande laget.

-Överlag stabilt, helt rättvist resultat och jag tycker alla verkligen stämplar in idag, säger SSK:s huvudtränare Magnus Bogren om matchen.

Och var även nöjd med lagets boxplay för kvällen:

-Boxen gör det grymt bra, det är knappt någon chans vi släpper till idag.

Dock föll man in i gamla synder i början av tredje perioden med stress och lite panik-hockey när hemmalaget klev upp och gick för reducering. SSK lyckades dämpa Karlskogas momentum och kunde till slut spela av matchen hyfsat kontrollerat.

-Det är ju klart, BIK måste gå för det i 3:e, de har många skickliga spelare. Tycker ändå vi kontrollerar det bra, fortsätter Bogren.

En moralhöjare inför fredag där AIK väntar i Scaniarinken. I skrivande stund har matchen sålt omkring 4000 biljetter, borde kunna bli bra tryck i Templet på fredagskväll då matchen startar redan 18.00.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 oktober 2023 23:35
Senast uppdaterad: 30 oktober 2023 20:17

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors