Företag i fokus:

Annons

Trots sina första insläppta mål – damlaget vann komfortabelt igen

ROBERT JOHANSSON

SSK:s damlag har varit överlägsna sitt motstånd hittills, huvudtränare Robert Johansson (till höger i bild) syns tillsammans med assisterande tränare Tomas Holmberg Foto: Patric Gill

Damlaget i Södertälje Sportklubb har än så länge varit helt överlägsna sina motståndare i Nationella Damhockeyligan Östra. De fyra första omgångarna hade laget fortfarande inte släppt in något mål.

Med en förkrossande målskillnad, +41 (43 gjorda och 2 insläppta) har SSK gott fram som en ångvält så här långt. I den femte omgången av serien så fick dock SSK se sig släppa in sina två första för säsongen, ej träningsmatcherna inräknade.

Team Uppsala var laget som på torsdagskvällen 19:e oktober gästade Scaniarinken och suddade ut SSK:s nolla i kolumnen för insläppta mål. En motståndare som är det lag som hittills förmått att få iväg flest mot SSK:s mål (18) men också det lag kvällens hemmalag i sin tur fått iväg flest avslut på (74). Siffror som vittnar om att segermarginalen kunde blivit mycket större.

– Vi måste spela hela matchen i 60 minuter, sedan kommer det vara skillnad i prestation men inte så stor som idag och någon mer match vi har haft, säger Robert Johansson till Telgenytt.

74 skott och 7 mål låter väldigt ineffektivt.

– Vi vill göra det lilla extra med ett extra pass istället för att ta avslut och jobba på returer.

Att det skiljer i kvalité på SSK och motståndarna så här långt är tydligt när man ser segersiffrorna för SSK-Dam och i övrig statistik. Ett annat tecken på det är att damlagets tränare inte är riktigt nöjd med helheten över 3 perioder:

– Tycker vi kommer ut bra i första perioden och följer gameplan med snabba omställningar och att spela ett rakt spel mot mål och det ger 3-0. Resten av matchen är delvis bra men vi är inte tillräckligt noggranna, åker inte tillräckligt med skridskor, tar lite långsamma beslut.

(Annonslänk)

– Sista halvan av matchen slutar 2-2 det är inte tillräckligt bra hel enkelt, fortsätter Johansson något missnöjd med prestationen sett över 3 perioder.

Hur jobbar ni för att förbereda er för tuffare motstånd längre fram, kan inte det bli svårt nu när det går lite för lätt att vinna matcherna?

– Vi behöver hitta sätt att få upp vår lägsta nivå och en del är att vara mer konsekventa och göra det vi är överens om.

Johansson påpekar också vikten av kravställning och att hela tiden påminna varandra i gruppen om goda vanor, ge energi, tävla på träning och matcher, hela tiden göra varandra bättre.

– Vi söker även utmaningar med träning och matchspel mot våra U-lag i klubben för att driva tempo och kampmoment till en annan nivå, avslutar han.

Nästa match för SSK:s damlag är 29:e oktober 16:00 då de möter serietvåan Haninge Anchors på hemmaplan.

De statistiska siffrorna är hämtade från Swehockey

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2023 04:30
Senast uppdaterad: 30 oktober 2023 20:25

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.