Företag i fokus:

Annons

”Vågade jag så vågar du” – Nu tävlar syskonen i SM i Skydive

8EBE12B1-407E-41D0-BADD-F40CE7D31F7C

Simon Lundgren tävlar i SM i Indoor Skydive. Foto: Privat

SM i Indoor Skydiving arrangeras för sjunde året i rad och äger rum i Stockholm. Bland deltagarna finns 27-åringen Simon Lundgren från Södertälje, som tävlar i lag med sin syster Annika.

Att skriva poesi och spela glädjefyllda melodier är intressen som definierar Södertäljebon, som normalt sett ägnar sina dagar åt att studera för att bli behandlingspedagog. Men när fritiden kommer till hans förfogande, investerar han sina resurser och tid i sin stora passion för fallskärmshoppning och träning i vindtunneln.

När han fick chansen att delta i mästerskapet, som arrangeras av Svenska Fallskärmsförbundet, tvekade han inte att medverka. Tillsammans med sin syster Annika, med vilken han tävlar i lag, befann sig Simon på plats när de två dagarna av SM inom Indoor Skydiving inleddes på fredagen.

– Det är första gången jag och mitt lag Eclipse tävlar inomhus. I somras var vi med i SM för första gången i fallskärmshoppning. Då var vi i Skåne och hoppade från flygplan och gjorde precis samma sak som vi ska göra i helgen i tunneln, fast i himlen.

Tävlingen hålls inomhus i en av Europas högsta vindtunnlar, där syskonen Simon och Annika och trettio andra deltagare tävlar om medaljer i två olika kategorier.

Vad har du för förväntningar?
– Förväntningarna är att prestera på vår högsta nivå. Vi är fortfarande nybörjare och tävlar i rookieklassen, självklart siktar vi på guldet. Långsiktigt vill vi utvecklas till att tävla på högsta nivå i Sverige och även tävla internationellt, säger Simon Lundgren till Telgenytt.

Simon Lundgren, här tillsammans med sin syster och sina lagkamrater. Foto: Privat

Följer pappas fotspår
Under 2020 blev Simon engagerad inom sporten och genomgick fallskärmskursen tillsammans med sin syster. Numera är de lagkamrater och dessutom följer faders fotspår.

– En stor anledning till att vi började hoppa är för att vår pappa hoppade på den gamla goda tiden. Så det har följt med en genom uppväxten. Utsvävande och välkryddade anekdoter gjorde oss nyfikna på fallskärmsvärlden. 

För de som är nyfikna vad skulle du säga är det mest spännande eller unika med Skydiving?

– Både vindtunnel och fallskärmshoppning är fantastiskt roligt. Känner du ett litet sug så greppar du tag i det och anmäler dig till en fallskärmskurs eller åker och testar på att flyga vindtunnel. Tunneln ligger i Bromma och du hittar den om du söker på Bodyflight. För att gå en fallskärmskurs så är du varmt välkommen till min klubb, Stockholms Fallskärmsklubb. Att hoppa ut ur ett flygplan tillsammans med sina kompisar är känsla som är svår att sätta ord på i en kort intervju. Det måste upplevas! Jag kom över min höjdrädsla genom att börja hoppa, vågade jag så vågar du

På lördagseftermiddagen inleds den andra dagen av SM i Indoor Skydive, där de för närvarande leder sin klass. Totalt hann de med sju tävlingsrundor under fredagen och har tre kvar.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 oktober 2023 13:06
Senast uppdaterad: 14 oktober 2023 13:04

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors