Företag i fokus:

Annons

Södertäljebo åtalas – Försökte muta Kriminalvårdare

Kriminalvarden-1

Bild/Montage: Kriminalvården/Alexander Isa

En 19-åring Södertäljebo, som sitter fängslad för en rad andra brott, åtalas för mutbrott. Han misstänks ha försökt muta anställda på en anstalt att smuggla in narkotika mot ekonomisk ersättning.

Det var under sommaren som en man, som satt frihetsberövad på häktet i Östergåker, försökte övertala två kriminalvårdare att smuggla in ”zatla,” som han kallade det, vilket betyder narkotika och är ett vanligt ord som används i hela Nordafrika.

Den 19-årige mannen från Södertälje dömdes i juli till 3 års fängelse för flera brott, inklusive rån, olaga frihetsberövande och människorov. Dessutom har han tidigare blivit dömd för barnpornografibrott.

På häktet i Österåker erbjöd han kriminalvårdarna en månadslön som ekonomisk ersättning mot besväret att smuggla in narkotika, något som kriminalvården istället valde att anmäla. Nu har riksenheten mot korruption väckt åtal mot Södertäljebon, där han misstänks för två fall av givande av muta genom att ha erbjudit kriminalvårdarna otillbörlig förmån i form av en månadslön.

I förhör nekar 19-åringen det misstänkta brottet och menar bland annat att han inte har ekonomiska tillgångar för att kunna erbjuda en månadslön som ersättning.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2023 08:00
Senast uppdaterad: 13 oktober 2023 00:36

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.