Företag i fokus:

Spännande derby väntar mot AIK

Steelers

En betydelsefull match väntar för Valdemar Ahlroth och Nykvarn när AIK intar Furuborghallen. Foto: Roland Osbeck

Det förväntas bli publikfest när AIK intar Furuborghallen. Efter en nylig spännande seger i sudden mot Jönköping har AIK varit inblandat i målrika matcher, och förväntningarna är att detta fortsätter i den kommande matchen.

Trots att Solnalagets offensiv har imponerat har det uppstått brister i det defensiva spelet. Det återstår att se om de har lyckats åtgärda detta och skapat en stabil defensiv trygghet inför den kommande matchen.

Inför den här säsongen har AIK förstärkt sitt lag med skickliga och erfarna spelare. Förra årets allsvenska poängkung, Sam Madani, och den mångsidiga centern Helmer Hernegran från Bele Barkarby (numera Järfälla Bele) utgör betydande nyförvärv för Solnalaget.

En transferbomb kom i maj när AIK presenterade den isländske landslagsspelaren Anderas Stefansson från Storvreta, som vann SM-guld förra säsongen. Stefansson imponerade med totalt 64 poäng i Storvretatröjan föregående säsong.

Till detta kan vi också addera en äkta bolltrollare vid namn Simon Jirebeck, som gjorde sin SSL-debut med Tyresö Trollbäcken år 2012. Därefter har han haft framgångsrika perioder i AIK (SSL) och Örebro (allsvenskan, SSL) innan han begav sig till Schweiziska Floorball Köniz. En gedigen spelare som helt klart förtjänar extra uppmärksamhet.

Simon Jirebeck är tillbaka i SSL efter en längre sejour i Schweiz. Foto: Svensk Innebandy

AIK som gör sin andra SSL-säsong efter fyra långa år i allsvenskan och är tillbaka för att stanna. Med prestigefyllda förstärkningar och rätt mix av spelarprofiler ser det ut som att Stockholm åter har ett lag som kan etablera sig i SSL. Nykomlingen Nykvarn är helt klart en utmanare. Även om staden inte kan mäta sig med antalet invånare, finns det definitivt spelarmaterial som kan utmana AIK.

Nykvarn, som nyligen kom från en förlust på bortaplan mot de nya serieledarna Pixbo, såg ut att vända matchen mot Mölnlyckelaget som var nära att kvittera tillställningen. Trots att nykomlingen hade chans att ta ledningen fick Pixbo åter kraft att gå upp till en tvåmålsledning.

Nykvarn, som försökte jaga en kvittering, såg den möjligheten glida ur sina händer efter en dyrbar utvisning (2+2), i vad som kunde ha blivit en rysare. Trots detta har Nykvarn nu mött det tuffaste motståndet i serien, och framöver ser det inte ut som att det blir en nedförsbacke. I årets SSL har flera lag tagit sina prestationer ett steg uppåt, och kampen för att hålla jämna steg poängmässigt blir allt viktigare för båda lagen.

Matchen spelas onsdag 11 oktober 19:00 i Furuborghallen.

Biljetter går att köpa här.
Sändningen sänds via Sportexpressen TV

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 oktober 2023 20:09
Senast uppdaterad: 10 oktober 2023 20:09

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors