🕝 2 minuter
Spännande derby väntar mot AIK
Publicerad 10 oktober 2023 22:09
Uppdaterad 2 maj 2024 11:20

En betydelsefull match väntar för Valdemar Ahlroth och Nykvarn när AIK intar Furuborghallen. Foto: Roland Osbeck

Det förväntas bli publikfest när AIK intar Furuborghallen. Efter en nylig spännande seger i sudden mot Jönköping har AIK varit inblandat i målrika matcher, och förväntningarna är att detta fortsätter i den kommande matchen.

Trots att Solnalagets offensiv har imponerat har det uppstått brister i det defensiva spelet. Det återstår att se om de har lyckats åtgärda detta och skapat en stabil defensiv trygghet inför den kommande matchen.

Inför den här säsongen har AIK förstärkt sitt lag med skickliga och erfarna spelare. Förra årets allsvenska poängkung, Sam Madani, och den mångsidiga centern Helmer Hernegran från Bele Barkarby (numera Järfälla Bele) utgör betydande nyförvärv för Solnalaget.

En transferbomb kom i maj när AIK presenterade den isländske landslagsspelaren Anderas Stefansson från Storvreta, som vann SM-guld förra säsongen. Stefansson imponerade med totalt 64 poäng i Storvretatröjan föregående säsong.

Till detta kan vi också addera en äkta bolltrollare vid namn Simon Jirebeck, som gjorde sin SSL-debut med Tyresö Trollbäcken år 2012. Därefter har han haft framgångsrika perioder i AIK (SSL) och Örebro (allsvenskan, SSL) innan han begav sig till Schweiziska Floorball Köniz. En gedigen spelare som helt klart förtjänar extra uppmärksamhet.

Simon Jirebeck är tillbaka i SSL efter en längre sejour i Schweiz. Foto: Svensk Innebandy

AIK som gör sin andra SSL-säsong efter fyra långa år i allsvenskan och är tillbaka för att stanna. Med prestigefyllda förstärkningar och rätt mix av spelarprofiler ser det ut som att Stockholm åter har ett lag som kan etablera sig i SSL. Nykomlingen Nykvarn är helt klart en utmanare. Även om staden inte kan mäta sig med antalet invånare, finns det definitivt spelarmaterial som kan utmana AIK.

Nykvarn, som nyligen kom från en förlust på bortaplan mot de nya serieledarna Pixbo, såg ut att vända matchen mot Mölnlyckelaget som var nära att kvittera tillställningen. Trots att nykomlingen hade chans att ta ledningen fick Pixbo åter kraft att gå upp till en tvåmålsledning.

Nykvarn, som försökte jaga en kvittering, såg den möjligheten glida ur sina händer efter en dyrbar utvisning (2+2), i vad som kunde ha blivit en rysare. Trots detta har Nykvarn nu mött det tuffaste motståndet i serien, och framöver ser det inte ut som att det blir en nedförsbacke. I årets SSL har flera lag tagit sina prestationer ett steg uppåt, och kampen för att hålla jämna steg poängmässigt blir allt viktigare för båda lagen.

Matchen spelas onsdag 11 oktober 19:00 i Furuborghallen.

Biljetter går att köpa här.
Sändningen sänds via Sportexpressen TV

Dela artikeln