Företag i fokus:

Annons

Tiktok-stjärnan från Södertälje gör debut i Robinson

Tilander

Foto: TV4/Daniel Sahlberg

”Robinson” gör comeback i TV4 med en ny säsong, där tittarna kommer att få följa 22 deltagare som kämpar om att vinna en prissumma på en halv miljon kronor. Bland dessa deltagare finner vi TikTok-stjärnan och Södertäljebon, Karolina Tilander, 23.

Karolina, som är uppvuxen i Vällingby men bor i Södertälje sedan några år tillbaka, blev känd för sin TikTok-videos som har genererat miljontals visningar och tiotusentals likes.

Hon presenterades som en av deltagarna när höstens upplaga av Robinson startade i måndags, och många känner igen henne från hennes populära ”självscannar på Willys”-video.

Södertäljebon Karolina Tilander. Foto: TV4/Daniel Sahlberg

Men Robinson-äventyret var inte riktigt det Tilander var förberedd på.

På frågan om vilka förväntningar hon hade inför Robinson svarade Tilander skrattande att hon hade missuppfattat programmet och inte förväntade sig ett äventyr i naturen med djur som sällskap.

– Jag hade ingen koll över huvudtaget om vad Robinson var när jag gick in i det. Jag hade missuppfattat det, berättar hon för sina följare på Youtube.

Totalt medverkar 22 deltagare som kämpar om att vinna en prissumma på en halv miljon kronor.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2023 04:00
Senast uppdaterad: 5 oktober 2023 19:59

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors