Företag i fokus:

Annons

Historisk seger för Nykvarn efter stor dramatik

Nykvarn-seger

Samtliga på spelarbänken pustar ut och får fira sin första seger i SSL. Bild: RG-Foto Media

I den tredje omgången stod Nykvarn inför en utmanande uppgift när de mötte tabelltrean Växjö IBK i Furuborghallen, inför en publik på 787 åskådare. Inför matchen var Lucas Rigogiannis tillbaka i truppen efter sin avstängning, vilket utgjorde ett betydande tillskott för Nykvarn. Å andra sidan var Niklas Ohlström tvungen att avstå från matchen på grund av en lårkänning.

Nykvarn hade haft lite över en vecka på sig att förbereda sig inför denna viktiga match och var hungriga efter att kunna säkra sina första poäng framför hemmapubliken. Med spelare som Rigogiannis tillbaka i truppen hoppades de kunna möta den tuffa utmaningen mot Växjö på ett framgångsrikt sätt. Med 787 åskådare på plats var spänningen hög och förväntningarna stora när lagen klev in på planen i Furuborghallen.

Matchen inleddes med hög intensitet – precis som väntat när Nykvarn spelar. Nykvarn, känt för sina starka starter i tidigare matcher, höll fast vid sitt framgångsrika spel. Trots några tidiga avslut från Växjö behövde Nykvarns målvakt, Lucas Orrmo, inte göra alltför många ingripanden.

Växjö gjorde ett par misstag som straffade sig när Lucas Rigogiannis erövrade bollen från Alexander Hallen, som försökte spela tillbaka till Oscar Johansson. Det ledde till en snabb kontring där Hampus Ahrén lyckades hitta Valdemar Ahlroth som med lite tur vallade in bollen via Kastengren, och hemmalaget tog ledningen med 1-0.

Nykvarn fortsatte att pressa Växjö och dominerade spelet under vissa perioder. Bortalaget hade svårt att bryta Nykvarns momentum, särskilt med hemmalagets ”man-man”-kedja som intensivt pressade spelare som Jesper Sankell, en landslagsspelare för Växjö. Hemmapubliken kunde se hur Nykvarn tog kontroll över matchen och fortsatte att skapa påtryckningar mot motståndet.

 Jesper Sankell firar sitt mål men som till slut fick se sig besegrad av nykomlingen. RG-Foto Media

Bortalaget fick trots allt några chanser att kvittera, men hemmalagets Lucas Orrmo stod stark i den första perioden och höll emot väl. Trots Växjös imponerande offensive hade de svårt att skapa tydliga målchanser. Men med bara två minuter kvar av den första perioden skulle det ändras. Efter att Nykvarn stannat högt upp på plan efter ett anfall kunde Växjö kontra i en 2-mot-1-situation, där Manuel Maurer spelade över bollen till Alexander Hallen, som satte den bakom en chanslös Lucas Orrmo. Resultatet var 1–1 när lagen gick in i periodvila.

I den andra perioden var det i stället Växjö som började starkt och skapade några farliga chanser, men de misslyckades med att omvandla dem till mål. Nykvarn å andra sidan fick mer kontroll över bollen, och deras kedja bestående av Valdemar Ahlroth, Lucas Rigogiannis, Hampus Ahren, Markus Jonsson och Daniel Johansson tvinga Växjö att jobba kompaktare i sitt försvarsspel. Denna formation kommer i fortsättningen att störa alla lag i serien då det finns mycket kvalitéer från respektive spelare

Växjös målvakt Viktor Kastengren visade fina rörelsemönster och gjorde många fina räddningar under den andra perioden.

Det var en händelserik match som kunde svänga åt olika håll. Nykvarn, som erövrade bollen flera gånger på offensiv planhalva under den andra perioden, skapade möjligheter för avslut, bara för att sedan se spelet vändas och Växjö gå på kontring.

Inför denna match återfick Växjö landslagsbacken Niklas Ramirez efter en skada som hade hindrat honom från att spela i den föregående matchen mot Helsingborg. Ramirez spelade tillsammans med lagkaptenen och landslagsbacken Ludwig Persson, två offensivt inriktade landslagsbackar.

Det skulle vara ”man-man”-formationen som skulle ge hemmalaget ledningen igen. Efter att ha erövrat bollen från Växjös Ludwig Persson, kunde Liam Arvidsson snabbt sätta in returen efter ett hårt slagskott av backen Gustav Lindström och därmed öka ledningen till 2–1 för hemmalaget.

Under några minuter efter målet såg man ett frustrerat Växjö som kämpade för att kvittera innan periodens slut.

Efter en tilltrasslad duell där Gustav Lindström kom ut som segrare, fann han passningen till Sebastian Thorberg, som satte in 3–1 för Nykvarn.

Poängbäst i Nykvarn var Sebastian Thorberg som levererade 2 mål och 1 assist. Bild: RG-Foto Media

Den sista perioden kom att bli en nagelbitare…

Växjö inledde starkt genom att reducera till 3–2 efter en fantastisk passning av Ludwig Persson från halva plan till Jesper Sankell, som rakade in bollen bakom Orrmo. Trots att Växjö blev alltmer offensiva och pressade högt på Nykvarn, hade de svårt att hålla fast vid pressen, och Nykvarn kunde spela sig ur situationerna. I den åttonde minuten fick Växjö en möjlighet när Folkesson Algman hade ett jätteläge, men Lucas Orrmo gjorde sig stor i målet och gjorde en viktig räddning.

Knappt en minut senare spelade Oscar Janthe fram till Kevin Rigogiannis, som prickade det bortre krysset bakom Kastengren och ökade ledningen till 4–2 för Nykvarn.

Kevin Rigogiannis firar sitt mål som innebar 4–2 för Nykvarn. Bild: RG-Foto Media

Hemmalaget åkte på en utvisning efter att Liam Arvidsson skickat Niklas Ramirez över sargen. Gästerna tog vara på chansen och reducerade till 4–3 genom Markus Ekengren, assisterad av kaptenen Ludwig Persson.

Växjö blev allt starkare ju längre den sista perioden fortskred. Duellerna och chanserna ökade vilket också väckte starkare känslor på planen.

Nykvarns Karljohan Ahlroth tog saken i egna händer när han lyckades passera tre Växjö-spelare och sedan assistera Sebastian Thorberg, med beslutsamhet skickade i väg ett hårt skott över Kastengrens högra ben och ökade ledningen till 5–3. Glädjen var dock kortvarig när Växjö vann en duell nära Lucas Orrmos mål, och Alexander Hallen kunde slå in 5–4.

Det var en match där spelarna i båda lagen vägrade att ge vika, vare sig i duellerna eller i spelet. Det uppstod några heta närkamper och dispyter framför Växjös mål, men domaren visade enbart tecken på frislag i bortalagets favör.

Med bara fem minuter kvar av den sista perioden åkte Liam Arvidsson och Jesper Sankell ut i två minuter var för att ha fördröjt spelet och för hårt spel. Det var ett tufft beslut för Växjö, som tvingades se en av sina bästa poängplockare sitta på utvisningsbänken när de desperat försökte jaga en kvittering.

Missnöjd Ludwig Persson hade ett par dialoger med domarna gällande ett par domslut under matchen. Bild: RG-Foto Media

I 4 mot 4-spelet får Emil Thorwid ett utmärkt tillfälle att kvittera, men återigen står Lucas Orrmo för en imponerande och avgörande räddning, vilket håller hemmalaget kvar i ledningen.

Växjö pressar hårt under slutminuterna, men den stora hjälten för Nykvarn är utan tvekan Lucas Orrmo. Hans fenomenala räddningar i det hektiska slutskedet av matchen blir avgörande för att Nykvarn ska säkra alla tre poängen.

Den stora hjälten Lucas Orrmo stod för flera fenomenala räddningar i segern mot Växjö. Bild: RG-Foto Media

Poängbäst för Nykvarn var Sebastian Thorberg som levererade 2 mål och 1 assist.

– Det är kanske inte världens bästa innebandymatch men det är tre poäng och det är våra första tre poäng i SSL och det är det som räknas i slutändan, summerar Sebastian Thorberg i Expressens TV-sändning.

Det här är en historisk triumf för Nykvarns innebandyförening som plockar sina första tre poäng i SSL.

Nykvarn tar ett steg uppåt och säkrar sin position på tionde plats i tabellen, samtidigt som Växjö behåller sin tredjeplacering. Den kommande matchen spelas lördag den 7 oktober när Nykvarn reser för att möta Pixbo, tabellfyran från Göteborg. Matchen startar klockan 17:00.

Här hittar du highlights till matchen

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2023 08:05
Senast uppdaterad: 2 oktober 2023 08:05

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.