Företag i fokus:

Annons

SSK föll – ”Måste kunna hålla ledningen bättre än vad vi gör”

SSK-Videll-Linus

Linus Videll har en bit kvar till toppformen. Foto: Shamash Oyal

Det var bäddat för fest, i hockeyallsvenskans tredje omgång spelade SSK sin första match i Scaniarinken för grundserien. Västerås IK stod för motståndet, fredagskväll (30/9) och supportrar från bägge lagen hade mobiliserat för kamp både på isen och läktarna.

Förutsättningarna för bra inramning var goda, det var inte utsålt men omkring 5000 hade letat sig till ”Templet”. När alla är på tårna så brukar det kunna skapas magisk stämning i templet ändå.

En skara SSK-supporters hade samlats på templet bar (i vanlig ordning) som uppladdning för att senare i gemensam marsch gå till Scaniarinken.

Ett mäktigt tifo hade förberetts av Södertälje Ultras och det skulle sätta an tonen för en härlig inramning och stämning när det var dags för första nedsläpp. ”Tårtbiten” i ena kortsidan hade fyllts med Västeråssupportrar.

Matchstart blev den här kvällen förskjutet på grunda av en ceremoni där Dragan Umicevic skulle hyllas för en lång och bra hockeykarriär. Tanken var att han själv skulle fullfölja det treårskontrakt han skrev på med SSK då han mitt under säsongen 2021 – 2022. Den här säsongen skulle vara år tre på det avtalet men en svår korsbandsskada satte stopp för fortsatt spel. I början av augusti kom så beskedet att han på grund av knäskadan blev tvungen att lägga skridskorna på hyllan.

Matchen då?
SSK inledde första perioden piggt och Västerås fick ägna mycket tid åt försvarsspel. Hemmalaget skulle också ta ledningen drygt åtta minuter in i perioden. 19-åriga talangen, Egor Polin som inför den här säsongen värvades till SSK från HV71 hittade med en läcker passning fram till Christopher Liljewall som nära mål kunde sätta pucken bakom en chanslös Ian Blomquist i Västeråsmålet. Ett fint hockeymål men passningsläggaren Polin ville inte ta åt sig för mycket av äran:

”Det var lite flyt också skulle jag vilja säga”

Egor Polin har i de inledande tre omgångarna spelat i en formation ihop med nämnde Liljewall och Ludwig Blomstrand.

– Jag tycker vi har gjort det rätt bra de matcherna vi har spelat tillsammans. Det finns saker och jobba på men jag tycker i det stora hela att vi har gjort det rätt bra.

Du har matchats både i J20 och A-laget, är det fullt fokus på A-laget för dig?

– Nej, jag lyssnar bara på vad de säger. Visst, det är kul att spela men jag spelar de matcher de säger till mig att spela. Men såklart vill man ju spela så mycket man kan.

Egor Polin, gjorde sin första poäng för A-laget mot Västerås Foto: Shamash Oyal

Andra perioden kommer SSK undan med bara ett mål insläppt, där är Västerås det bättre laget och skapar flera långa anfall. Tomas Sholl spelade stort i målet och är en stor anledning till att ställningen är 1-1 inför tredje perioden.

Ett framtidsnamn som Egor Polin i all ära men den klarast lysande stjärnan i dagens SSK måste man ändå säga är Linus Videll.

Videll var märkbart missnöjd efter matchen där laget tappade momemtum i tredje perioden efter först tagit ledningen med 2-1 i powerplay, Dominic Turgeon målskytt. Spelet 5 mot 4 för SSK var fram till det svagt och inte ett skott på mål under de tidigare två tillfällena.

– De sätter bra press, vi behöver ha lite mer fokus. De vann pucken lite för enkelt när vi hade powerplay så vi fick inte så många chanser att sätta upp. Vi måste vara snabbare och hitta bättre lösningar, säger Linus om lagets powerplay i matchen.

– Det var en jämn match, ställningskrig men när vi gör 2-1 så måste vi kunna hålla ledningen bättre än vad vi gör.

Matchens snackis blev annars den situation där SSK drog på sig två utvisningar vid samma avblåsning och så ledes blev tvungna att försvara sig med två man mindre i två minuter.

2 minuter behövdes dock inte för Västerås utan de hann med att göra både 2-2 och 2-3 innan utvisningarna hunnit ticka ut. Först åker Jacob Dahlström ut för en tripping, inget konstigt i sig men i samma sekvens drar huvudtränaren Magnus Bogren på sig en tvåa för abuse. Det är där SSK tappar momentum.

-Det är en tripping, sedan vet jag inte vad tränaren skriker men man får ju inte skrika på domaren, det är så det är. Bogren bad laget om ursäkt för det. Jag förstår att han blir het också, ibland tar känslorna över. Det är olyckligt att de utnyttjar det till max.

Det är det som helt avgör matchen till deras fördel då tycker du?

– Lite men sedan kommer vi ändå tillbaka till 3-3. Vi har ju lägen att göra 4-3 efter det och hade kunnat komma ifrån med en seger också.

Vad ser du annars för kapacitet i det här laget?

– Det finns kapacitet i det här laget, sedan tycker jag att vi inte har inte fått ut allting. Det är tidigt på säsongen, vi har mycket att jobba på. Jag själv kan bättre också.

– Vi har ändå 4 poäng efter tre matcher, det är inte bra men det är inte katastrof heller. Vi får ta det här ifrån och jobba på, försöka bli bättre varje dag.

SSK fick till slut med sig en poäng från matchen, man föll efter straffar. En kavalkad av missade straffar där Videll själv svarade för tre av dem. Det blev målvakterna som klev fram när bonuspoängen skulle delas ut. Tomas Sholl ställdes inför svårare straffar än vad Västerås målvakt gjorde och fick till slut kapitulera.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2023 09:34
Senast uppdaterad: 29 oktober 2023 20:46

Ahrén stekhet när NIF vann efter förlängning

Lucas

#23 Hampus Ahrén klev fram och gjorde 3 mål mot Mullsjö. Foto: Roland Osbeck

Nykvarn tog sin första seger på bortaplan i SSL och klättrar därmed återigen upp på säker mark i tabellen.

Det blev tuff tillställning mot tabellfemman Mullsjö som inför matchen kom med en bra känsla efter att ha besegrat Pixbo i Nyhemshallen. Samma hall som är känt för att ha en aktiv publik och gör det mentalt svårt för alla lag som gästar Mullsjö.

Hemmapubliken fick däremot vänta med att klappa i gång sitt lag efter att Hampus Ahrén som på eget bevåg såg till att ge Nykvarn ledningen efter knappa två minuter spel. Ett läge som såg ut att inte bli någonting av men Ahrén lyckades snurra bort sin försvarar och sätta bollen högt upp i nättaket bakom en chanslös Jonathan Larrson. 

Ahrén ser möjligheter som ingen annan gör och visar match efter match varför han ska spela i det svenska landslaget. Foto: RG Foto-Media

Mullsjö som inför matchen hade ett par spelare borta pga. skador och bara timmen innan match så fick även backen Simon Möller kasta in handduken. Det skulle däremot inte visa sig påverka hemmalaget som hade en tydlig gameplan – att låta Nykvarn ta första steget. Nykvarns man-man försvar var absolut något som Mullsjö hade problem med att hantera i uppställt spel. Därmed så fick hemmalaget kliva ner djupare på egen planhalva och låta Nykvarn sätta press för att försöka spela sig loss pressen och skapa lägen. Hemmapubliken fick vid ett par tillfällen nästan jubla för en kvittering men där Lucas Orrmo stod i vägen. Det farligaste läget i den första perioden hade Anton Hedin som träffade målramen. 

Gästerna Nykvarn såg inte ut att påverkas av atmosfären eller den långa bussresan som efter ledningsmålet hade kontroll på den större delen av perioden. Det fanns även chans till fler mål men där Mullsjöförsvaret kunde rädda upp ett par situationer. 

I början av den andra perioden var det Nykvarn som satt i förarsätet och var spelade smart för att inte bjuda Mullsjö på några chanser. Det skulle dock kosta ledningen när Mullsjö kvitterar matchen efter att Nykvarn tappat boll på mittplan och där Hampus Morelius kunde sätta 1–1. Inte nog med att Mullsjö kvitterade så fastnar Niklas Ohlströms klubba på en Mullsjöspelare som faller ner och handen från domaren åker högt upp som signalerar för utvisning. Något som får hela bänken från gästerna att ställa sig upp och protestera. 

Mullsjö utnyttjar läget och kaptenen Sebastian Palmqvist kunde ge sitt Mullsjö ledningen för första gången i matchen. 

Lucas Orrmo målvaktsspel skapar en trygghet i truppen. Foto: RG Foto-Media

Med ett par minuter kvar av den andra perioden såg Nykvarn till att kvittera efter en omställning där Daniel Johansson hittar en fri Hampus Ahrén som trycker dit kvitteringen. 

Den tredje perioden skulle bli en nagelbitare.
Mullsjö återtog ledningen efter att Joel Ingesson väljer att gå på avslut som letar sig förbi bakom en skymd Orrmo i målet. Hemmalaget såg starkare ut ju längre matchen gick samtidigt som Nykvarn såg ut att återigen ha det svårt att få in bollen. Mullsjö såg ut att komma till ett farligt läge när Joel Ingesson tar sig förbi Daniel Johansson men hålls fast i samma läge vilket resulterar i ett powerplay för hemmalaget.  Återigen utnyttjar man sitt power play och efter en tilltrasslad situationen framför mål så trillar bollen ner framför Pelle Terenius som utökar ledningen till 4–2. 

Återigen får NIF jaga och denna gång såg det svårare ut med två mål upp. Något som Nykvarn har saknat lite av under säsongen är lite tur vilket behövdes i ett läge där målchanserna inte ville ge resultat. Kaptenen Karljohan Ahlroth testar skott som verkar ta på en försvarare i Mullsjö som ställer Jonathan Larsson i målet. Mullsjö kommer till ett par avslut till men Lucas Orrmo ser till att hålla Nykvarn kvar i matchen. Efter en timeout och spel med en man mer så trycker Nykvarn dit kvitteringen och det är ingen mindre än Hampus Ahrén som gör sitt tredje mål i matchen. 
Matchen slutade lika efter fulltid och förlängning väntade.

Lucas Rigogiannis med avgörandet i förlängningen vilket skickar Nykvarn upp 2 placeringar i tabellen. Foto: Roland Osbeck

Det hann knappt gå en minut innan Markus Jonsson hittar Lucas Rigogiannis som siktar in sig och sätter den bakom Larssons första kryss. Vilt jubel utbrast i Nyhemshallen och Nykvarn kunde därmed ta sin andra raka seger. 

Såhär summerar tränaren Nicklas Hedstål matchen:

”Taktiskt mycket väl genomförd match där vi får deras 1:a femma som varit seriens bästa att spela 1-1 i spel 5-5 vilket är mycket bra gjort. Helt jämn match där vi investerar mycket hårt jobb och till slut kan ta hem 2 fina poäng. 2 raka segern i SSL och Nykvarns första seger på bortaplan i SSL ger oss råg i ryggen inför söndagens viktiga match mot Hagunda hemma. ”

Nykvarns andra raka seger innebär att man klättrar 2 placeringar i tabellen och är därmed uppe på säker mark igen.

Nästa match för Nykvarn är mot Hagunda som befinner sig sist i tabellen. Matchen spelas den 17 december, 17:00 i Furuborghallen. 

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen


Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 22:02
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:02

SSK J20 missade topp tio med minsta möjliga marginal

DSC_0019_1

Deppigt i J20 som snubblade på målsnöret Bild: Daniel Hansson

SSK J20 spelade idag en direkt avgörande match om att ta sig vidare till topp 10 serien. Man mötte Frölunda på bortaplan och förlorade med uddamålet.

Det skiljde en poäng mellan lagen när de skulle mötas i sista omgången av J20 – Nationell södra. Det hade räckt med 2 poäng för SSK då man innan matchen hade bättre målskillnad än Göteborgslaget. SSK ledde med 2-1 efter första perioden. Hemmalaget kvitterade med endast 40 sekunder av andra perioden.

2-2 stod sig tills det var 7 minuter kvar av tredje perioden då Frölunda kunde ta ledningen med 3-2, ett mål ytterligare för SSK hade givit laget en chans att ta en extra poäng i förlängningen som hade räckt till spel i topp 10.

Men 3-2 blev slutresultatet efter tre perioder och SSK missar därmed avancemang. Surt då SSK J20 legat över strecket som innebär att vara bland de fem första lagen i stort sätt hela serien. Nu missade man alltså den chansen med minsta möjliga marginal i sista omgången.

Laget får nu ladda om för spel i forsättningsserien där man får möta övriga lagen i södra som missade topp fem plus de lag som missade topp 5 i norra serien.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 19:22
Senast uppdaterad: 10 december 2023 19:24

Annons

Wallesvitvaror

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.