Företag i fokus:

Annons

Bygglovet beviljat – Det här kan Södertäljeborna förvänta sig

nybild_marenplan.4

Marenhotellets entre från Ekdalsgatan/Köpmangatan. Bild/Illustration: Södertälje kommun

Nu är bygglovet för hotellet vid Maren beviljat, och precis som Telgenytt var först ut med att berätta, byggs fastigheten med sju restauranger.

Pålningssarbetet, där 420 pålar har slagits ner, är nu sammanställt och nu har Södertäljes politiker beviljat den första etappen av bygglovsansökan för Marenhotellet. Hotellet kommer att inkludera sex restauranger som kan nås från gatuplanet och en skybar högst upp i fastigheten.

På marknivå, våning 1, där Ceasars och O’Learys tidigare hade sina lokaler, etableras fyra stora lyxrestauranger, vars storlek varierar mellan 200 och 400 kvadratmeter vardera. På våningen ovanför, som är i höjd med Ekdalsgatan/Köpmangatan, kommer hotellets entré och reception att finnas, tillsammans med det egna restaurangkonceptet Brasserie NÒR, enligt uppgifter till Telgenytt. På samma våningsplan kommer även sju konferensrum att inrättas.

Bild/Illustration: Södertälje kommun

På våningen ovanför, tredje våningen, kommer enligt uppgfiter till Telgenytt sportbaren Pitcher’s att etableras, detta för närvarande inte har bekräftats av bolaget. Den över 1300 kvadratmeter stora lokalen förväntas inkludera flera bowlingbanor och kompletteras med en 500 kvadratmeter stor terrass som kommer att erbjuda en vacker utsikt över Marenplan.

Projektets kronjuvel blir en skybar på våning 16, som förväntas drivas av Winn Hotel själva. Skybaren kommer att vara cirka 600 kvadratmeter stor och erbjuda panoramautsikt åt alla håll.

Utöver restauranger kommer det även att finnas ett gym och totalt 182 hotellrum fördelade över åtta våningar. Dessa rum inkluderar 126 standardrum, 34 premiumrum, 10 familjerum, 10 rum anpassade för tillgänglighet samt 2 sviter.

Hotellet och Marenplan beräknas vara klara under 2025.

Läs även: – Hemligt pris i kommunal fastighetsaffär avslöjat

Bild/Illustration: Södertälje kommun

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2023 10:36
Senast uppdaterad: 28 september 2023 10:36

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors