Företag i fokus:

Annons

Förstörd premiärfest – Föll tungt hemma mot Storvreta

Markus

Nykvarns Markus Jonsson. Bild: RG Foto-Media

Det var nästintill fullsatt när Nykvarn tog emot regerande mästarna Storvreta. Timmar innan den historiska SSL-premiären i Nykvarn fanns det få platser kvar att köpa inför den heta drabbningen.

SSL innebandyn som åter var tillbaka i Södermanland lockade publik från stora delar av landskapet. Första stjärnspäckade laget att besöka Furuborghallen var just regerande mästarna Storvreta. Ett lag som har gjort smart värvningar och som även i år ser ut att gå hela vägen till SM-final som för första gången kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm. Tidigare år har SM-finalen spelat på Avicii Arena.

Publiken, funktionärerna och spelarna var redo för tekning. 

Matchen inleddes med full fart och gästerna tog kommande av spelet. Ett avslappnat Storvreta som bollade runt inom laget och som ville föra spelet för att känna på Nykvarns första formation.
Nykvarn som många gånger ville framåt så fort de vann boll hade svårt att få skotten förbi Storvretas försvar. De skott som gick förbi kunde Måns Parsjö i Storvretamålet parera.
Bägge lagen bjöd varandra på offensiva omställningar som hade kunnat resultera i fler mål under den första perioden men där försvarsspelet var avgörande.  Det första målet kom från gästerna med mindre än 3 minuter kvar av den första perioden när Katrineholmsfostrade Otto Weidman sätter dit 0–1 bakom Lucas Orrmo. Målet kom efter att Nykvarn tappat boll på mittplan mot ett Storvreta som vann många 50–50 dueller.

Den andra perioden startade lik den första perioden med Storvreta som äger mycket boll och drar ner på tempot. Nykvarn som inte vill gå bort sig i pressen avvaktar men när de får läge så sätter de press på Storvretas framfört. En situation uppstår när Oscar Janthe springer in i Storvretas Måns Parsjö i målet. Något som var oundvikligt efter att ha fått en mindre knuff från gästernas Kostov-Bredberg. Sekvensen senare när Parsjö är uppe på benen testade Storvretas Rasmus Andersson lyckan som resulterar i 0–2 bakom en skymd Lucas Orrmo. 

Bild: RG Foto-Media

Det var 5 intensiva minuter som publiken fick bevittna med tuffa närkamper och långa spelsekvenser. Nykvarns Simon Westgärds fick inte någon vidare kontroll på bollen och som nästan friställer den unga Gabriel Kohonen som inte bara får 1 slag utan 2 i sin framfart mot Lucas Orrmo. Domaren visade tecken för straff och en Storvretas straffspecialist Filip Eriksson klev fram till mittplan. Eriksson som tog det lugnt fram till mål i innan han fintade bort Lucas Orrmo, trodde han, för när han ska lägga in den i det öppna målet får Orrmo upp en hand som nekar Eriksson att göra sitt första mål den här säsongen. En svettig räddning som kommer att ses om många gånger.

Nykvarn som fortsatte att press på med sin offensiv hade många goda chanser att få till en reducering när Kevin Rigogiannis och Valdemar Ahlroth hade två bra lägen att spräcka nollan men Parsjö står emot. Istället kunde Gabriel Kohonen sätta 0–3 efter att den Tjeckiska landslagsspelaren Ondrej Nemecek satt stopp för Nykvarns uppspel.

Ett bakslag för Nykvarn som hade chanser att reducera. Men målet skulle komma när Karljohan Ahlroth assisterar Simon Westgärds framför mål som kunde stätta den bakom en chanslös Parsjö i målet och 1–3. Ett starkt förarbete av Liam Arvidsson som hittar Ahlroth. Glädjen blev kortvarig för 2 minuter senare hittar Filip Eriksson en diagonal passning över till Otto Weidman som sätter sitt andra mål för kvällen och 1–4 för sitt Storvreta.

(Annonslänk)

Perioden avslutas med ett powerplay för Nykvarn som inte får hål på Storvretas tajta box. 

I den tredje perioden åker Storvretas Viktor Nystedt ut 2 minuter för liggande spel. Det var återigen powerplay för Nykvarn och en ny chans att ta sig in i matchen. Även denna gång kunde Storvreta spela bort en del av tiden. Nykvarn som hittade ett fint kombinationsspel men där avslutet fastnar på en Storvreta spelare. Det var ett disciplinerat Storvreta och ett desperat Nykvarn som sköt på allt utan resultat. 

I mitten av den tredje perioden var Nykvarn tvungna att offra lite mark för att sätta press på Storvreta och hitta avslut på mål. Spelet började öppna upp sig mer och Nykvarn fortsatte med sitt tajta man-man spel. Storvretas Sakarias Ulriksson vann sin närkamp mot Markus Jonsson som såg ut att gå på eget avslut men hittar en fin passning över till Gabriel Kohonen som rakar in 1-5. Otagbart för Lucas Orrmo.
Det hinner sticka iväg snabbt resultatmässigt när minuten senare får Filip Langer stå helt ensam i slottet och prickskjuta in 1-6 som skulle bli matchens sista mål.

Nykvarn som spelade med en man mer i slutet av matchen fick inte någon utdelning och fick se sig besegrade mot de regerande mästarna.

Bild: RG Foto-Media

Nykvarns tuffa spelschema

Alla nykomlingar i SSL önskar sig nog inledande matcher där man har större chans att vinna innan man möter lagen som kommer att hålla till högre upp i tabellen. 
För Nykvarns del så har nykomlingen fått bland det svåraste spelschemat inledningsvis av alla lag.

Omgång 1 mot IBF Falun som föll mot Storvreta i SM-finalen föregående säsong.
Omgång 2 mot regerande mästarna Storvreta.
Omgång 3 mot Växjö (hemma) som åkte ut i semifinalen mot Storvreta föregående säsong
Omgång 4 mot Pixbo (borta) som åkte ut i semifinalen mot IBF Falun föregående säsong.

Frågan återstår hur många poäng Nykvarn står på efter dessa fyra inledande matcher.

Stjärnan stängdes av kvällen innan
Fokus inför hemmapremiären har varit på Nykvarns imponerande insats i premiäromgången mot Falun och om det var tillräckligt för att kunna störa Storvreta. Medan spelarna och ledarna förberedde sig inför onsdagens hemmapremiär var det en spelare som oroade sig om han skulle komma till spel överhuvudtaget. Stjärnan Lucas Rigogiannis hade ett pågående ärende hos Juridiska Nämnden efter en situation som uppstod i tredje perioden mot IBF Falun. 

Juridiska Nämnden anser att Rigogiannis löper in framför motspelaren och utdelar en tackling med sin axel som träffar mot motspelarens huvud. Själv anser Rigogiannis i ett yttrande via klubben att det inte var en tackling utan en kollision.

Beslutet kom dagen innan som resulterade i att Rigogiannis stängs av 3 matcher. Storvreta hemma, Växjö hemma (1 okt) och Pixbo bort (7 okt). Ett mardrömsbesked för Nykvarn som fick ändra om sina formationer inför hemmapremiären. Ersättaren för Rigogiannis var den unga Kevin Mattsson som gjort en fin prestation under försäsongen och senaste hemmamatchen mot IBF Falun. 

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 september 2023 16:15
Senast uppdaterad: 22 september 2023 16:15

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.