🕝 1 minuter
Här får Södertälje besök av kommunkollegor
Publicerad 18 september 2023 10:41
Uppdaterad 18 september 2023 10:41

Foto: Södertälje City

Den gångna veckan var Södertälje värd för besök från näringslivs- och kommunrepresentanter från flera platser i Gästrikland. Studiebesöket ägde rum på grund av Södertäljes deltagande i tävlingen Årets Stadskärna, där de nådde finalen.

När finalen i ”Årets Stadskärna” hölls i våras föll Södertälje på mållinjen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö. Centrumföreningen som arbetar aktivt för att Södertälje ska vara självklara mötesplatsen, nådde inte hela vägen. Men förra veckan välkomna Södertälje City närlingslivs- och kommunkollegor från andra orter för att dela med sig av det positiva arbetet som görs i Södertälje.

Gästerna fickunder en hel dag möjlighet att direkt interagera med nyckelpersoner från bland annat representanter från Stadsbyggnadsnämnden, Näringslivsavdelningen, Stadsbyggnadskontoret, Södertäljepolisen och Södertälje City.

Här besöker gästerna Elite Ad Astra och Södertälje Science Park. Foto: Södertälje City

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete och lokala samverkan har inspirerat andra kommuner och städer att se oss som förebilder och aktörer som kan ge nya perspektiv, säger Aljosa Lagumdzija, VD, Södertälje City

Förutom presentationer som hölls i Stadshuset och på Södertälje Science Park togs gästerna även med till destinationshotellet Ad Astra by Elite, Tom Tits Experiment och bröllopsbutiken Princessa i Kringlan.

Den 3 oktober hålls Citygroup-träffen för första gången i Södertälje och riktar sig till stadsutvecklingsbranschen.

Dela artikeln