🕝 1 minuter
Hyllad författare från Södertälje släpper ny bok
Publicerad 17 september 2023 09:30
Uppdaterad 17 september 2023 09:30

Foto: Richard Ryan

Södertäljebon och den hyllade författaren Inger Frimansson ger ut en ny bok, denna gång om en tioårig pojke som vittnar om ett brutalt mord i Södertälje.

I hennes senaste spänningsroman, ”Stenmannen,” utspelar sig ett mord i en naturskön miljö i Södertälje. En tioårig pojke blir vittne till denna händelse som får hans liv att ta en oväntad vändning.

I boken bevittnar pojken en konfrontation mellan två män på isen vid Södertälje kanal. En av männen använder en sten som vapen och dödar den andra. Den livlösa kroppen kastas sedan ned i iskanalen. Pojken försöker fly, men mördaren upptäcker honom och inleder en jakt. Trots detta lyckas pojken undkomma i sista ögonblicket. När han återvänder hem, märker han att hans mobiltelefon är borta.

Efter några timmar beger han sig tillbaka för att söka efter den, men den är spårlöst försvunnen. Han drar slutsatsen att mördaren måste ha tagit den när hans syster får upprepade samtal utan att någon säger något när hon svarar.

– Ända sedan jag för 20 år sedan flyttade hit till Bergvik i Södertälje, har jag tänkt att jag ville förlägga en handling till just den här platsen. Här finns så mycket. Den medeltida borgen, båtvarvet, de vilda djuren, men inte förrän nu trädde tioåriga Isak fram och tog gestalt i mig, säger Inger Frimansson.

Dela artikeln