Företag i fokus:

Misstänker koppling mellan bombdåden i Geneta och Ronna

547DEFAD-A29A-41FA-B817-3BBE9F72A480

Foto: Alexander Isa/ Shamash Oyal

Natten till lördag den 5 augusti inträffade en kraftig explosion på Prästgårdsvägen i Geneta. Nu uppger poliskällor till Lt att sprängdådet tros vara kopplat till hoten mot en anställd på Tysslinge Sis, vars hem hade utsatts för ett sprängdåd bara några dagar tidigare.

Strax efter midnatt den 1 augusti exploderade en lägenhetsdörr i Ronna, vilket resulterade i att en person skadades och fördes till sjukhus.

Kort därefter identifierades två misstänkta individer, varav en av dem är en 17-åring som tidigare, enligt TT, hade blivit dömd för mordet på en man på ett gym i Stockholm. Den andra personen är en 20-åring som nyligen frikändes från anklagelser om inblandning i mordet i Saltskog förra året.

Läs även: – Dömd mördare misstänkt för bomben i Ronna

Enligt uppgifter var detonationen riktad mot en ung man som arbetar på ett Sis-boende i Södertälje. Uppgifterna antyder att han har blivit utpressad av intagna att smyga in en mobiltelefon för att underlätta en eventuell rymning. När mannen vägrade att medverka, eskalerade utpressningen och en påhittad skuld skapades.

Polisen på plats efter sprängningen i Geneta. Foto: Alexander Isa

Fyra dagar senare, natten till lördagen den 5 augusti, inträffade en ny kraftig explosion som skakade en hyresfastighet i Geneta.

Enligt poliskällor som LT har talat med kopplas sprängdådet i Geneta till hoten riktade mot en anställd på Sis-Tysslinge, vars lägenhetsdörr sprängdes i Ronna några dagar tidigare. Enligt tidningens uppgifter tros en släkting till den man som är anställd på Sis vara skriven på, och sprängningen i Geneta kan ha varit en hämndaktion i samband med gripandet av den 20-årige mannen.

Läs även: – TV / BILDEXTRA: Explosion i flerfamiljshus – Två till sjukhus

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2023 07:27
Senast uppdaterad: 15 september 2023 07:27

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors