Företag i fokus:

HVB-anställd polisanmäld – Ungdom uppmanades till brott

Mobil

Foto: Paula Kass Elias

En anställd vid ett HVB-hem för äldre ungdomar i Järna har blivit polisanmäld och avstängd från sin tjänst. Detta efter att en ungdom vid boendet lämnade över en ljudinspelning där personen uppmanas av den anställde att begå allvarliga brott.

En ljudinspelning har lämnats in av en av ungdomarna på boendet. Inspelet avslöjar allvarliga överträdelser och kränkande uttalanden av en anställd vid ett HVB-hem, riktade både mot andra ungdomar på boendet och andra anställda.

När filen nådde ansvarig person på boendet, stängdes den berörda personalen omedelbart av, och en anmälan lämnades in till polisen.

Enligt ljudinspelningen, som är daterad till den 2 augusti 2023, förekommer en konversation mellan tre parter. En av rösterna som hörs på inspelningen tillhör den unga boenden som lämnade in inspelningen, och de två övriga rösterna tillhörde anställda vid boendet. En av dessa anställda var i tjänst vid tillfället för inspelningen.

(Annonslänk)

Under konversationen i ljudinspelningen avslöjas kränkningar som riktas mot både personalen och andra ungdomar på boendet. Dessutom framgår det av inspelningen att personal bryter mot tystnadsplikten, enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Inspelningen visar även att personalen uppmanade den unga personen att begå allvarliga brott samt att uppmuntra andra ungdomar att utföra våldsamma handlingar mot personalen. Samtidigt framkom det att ungdomen rökte THC i samband med konversationen som spelades in.

Som en omedelbar åtgärd stängdes den berörda personen av från sin anställning, och tillgången till inloggningar för dokumentationssystem, e-post och andra digitala verktyg inom verksamheten togs bort omedelbart. Socialtjänsten och vårdnadshavare har informerats om händelsen, och nu utreds ärendet av polisen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2023 14:34
Senast uppdaterad: 15 september 2023 14:34

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors