Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Stor tillställning arrangeras när Järna IP invigs

Järna 3

Foto: Södertälje kommun

När är det dags för den efterlängtade invigningen med nya anläggningar och ett nytt namn – Järna IP. Invigningen firas i samband med JSK-dagen och Järnaloppet, och det utlovas en festlig dag full av aktiviteter för alla åldrar.

– Det nya namnet betonar att det är en viktig mötesplats för alla Järnabor. Namnet stärker Järna som ort, samtidigt som det underlättar för besökare utifrån, säger Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd. 

På lördag kommer invigningen av Järna IP, tidigare Ljungbackens IP, att äga rum i samband med JSK-dagen och Järnaloppet. Detta markerar inte bara ett namnbyte till Järna IP utan även en uppgradering av anläggningen för att ge Järnaborna bättre möjligheter för idrottsaktiviteter.

Dagen kommer att vara fylld med festliga aktiviteter för alla åldrar, med invigningsceremoni klockan 12 och med närvaro av ledande representanter från Järna kommundelsnämnd och föreningar i Järna. JSK-dagen, som inkluderar Järnaloppet, kommer att erbjuda löparfest i naturskön terräng samt diverse drop-in-aktiviteter arrangerade av Järna Sportklubbs sektioner, inklusive skridskoåkning, innebandy, bordtennis och mycket mer.

– Från Järna kommundelsnämnd är vi så glada och stolta över att få inviga den nya anläggningen. Nu blir det möjligt för ännu fler barn, unga och äldre, både tjejer och killar, att mötas och utöva idrott av olika slag, säger Hanna Klingborg.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2023 05:45
Senast uppdaterad: 14 september 2023 05:47

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors