🕝 1 minuter
Stor tillställning arrangeras när Järna IP invigs
Publicerad 14 september 2023 07:45
Uppdaterad 14 september 2023 07:47

Foto: Södertälje kommun

När är det dags för den efterlängtade invigningen med nya anläggningar och ett nytt namn – Järna IP. Invigningen firas i samband med JSK-dagen och Järnaloppet, och det utlovas en festlig dag full av aktiviteter för alla åldrar.

– Det nya namnet betonar att det är en viktig mötesplats för alla Järnabor. Namnet stärker Järna som ort, samtidigt som det underlättar för besökare utifrån, säger Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd. 

På lördag kommer invigningen av Järna IP, tidigare Ljungbackens IP, att äga rum i samband med JSK-dagen och Järnaloppet. Detta markerar inte bara ett namnbyte till Järna IP utan även en uppgradering av anläggningen för att ge Järnaborna bättre möjligheter för idrottsaktiviteter.

Dagen kommer att vara fylld med festliga aktiviteter för alla åldrar, med invigningsceremoni klockan 12 och med närvaro av ledande representanter från Järna kommundelsnämnd och föreningar i Järna. JSK-dagen, som inkluderar Järnaloppet, kommer att erbjuda löparfest i naturskön terräng samt diverse drop-in-aktiviteter arrangerade av Järna Sportklubbs sektioner, inklusive skridskoåkning, innebandy, bordtennis och mycket mer.

– Från Järna kommundelsnämnd är vi så glada och stolta över att få inviga den nya anläggningen. Nu blir det möjligt för ännu fler barn, unga och äldre, både tjejer och killar, att mötas och utöva idrott av olika slag, säger Hanna Klingborg.

Dela artikeln