Företag i fokus:

Tidigare säkerhetschefen: ”Flyttat hit för att stanna”

35BA46D2-5945-48ED-BCAC-0FFCA519026A

Foto: Södertälje kommun

I fjol beslutade Anna Flink att lämna sin roll som kommunens säkerhetschef för att ta sig an en ny position i hemstaden. Nu, snart ett år senare, ångrar Flink inte beslutet.

Anna Flink anställdes av Södertälje kommun för ungefär 15 år sedan och har haft olika chefsroller. År 2019 tillträdde hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje, men meddelade i september 2022 att hon lämnade för en ny tjänst i hemstaden Kalmar.

– Jag trivs jättebra här i Kalmar, säger Anna Flink till Telgenytt.

Det ryktas i stadshuset att Flink söker en ny tjänst inom Södertälje kommun.
Hösten 2021 presenterades Stefan Hollmark som kommunens nya stadsdirektör, men i början av juni bekräftade Södertälje kommun att han lämnar uppdraget för att bli regiondirektör för Region Gotland.

Kort efter beskedet inledde Södertälje kommun en ansökningsprocess för att finna en ny stadsdirektör. Processen leds av Kommunstyrelseordförande Boel Godner i samarbete med rekryteringsbolaget ProAstri.

”Vi behöver en stadsdirektör med ett genomtänkt och grundat ledarskap som genomsyras av en hög grad av tillit och förtroende för chefer och medarbetare.”, framgår det på kommunens hemsida om rollen som som lämnas efter Stefan Hollmark.

Enligt flera oberoende källor ryktades det om att Anna Flink har ansökt till tjänsten som stadsdirektör i Södertälje. Bland annat berättar flera anställda i kommunen att det var en planerad strategi att lämna tjänsten som säkerhetschef i Södertälje för en ”tillfällig” position i Kalmar. Enligt uppgifter till Telgenytt planerades att hon sedan skulle söka anställning i Södertälje igen – fast denna gång som kommundirektör.

– Nej, det stämmer definitivt inte, så det kan jag dementera direkt. Jag hade ingen aning om att Stefan (Hollmark) skulle sluta. Jag trodde att han skulle jobba länge, säger Anna Flink, tidigare säkerhetschef i Södertälje.

Däremot bekräftar Flink att hon blivit tipsad om tjänsten som stadsdirektör i Södertälje.

Vill du tillbaka till Södertälje kommun?

– Det jag tänker är att det tar jag i så fall med den som skulle fråga, säger Flink.

Trivs du bra i Kalmar?

– Jag saknar Södertälje, det var fantastiska år. Jag trivs verkligen jättebra här i Kalmar, jag har flyttat hit för att stanna, avslutar Anna Flink.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 augusti 2023 13:22
Senast uppdaterad: 9 augusti 2023 13:22

Södertälje bland de minst barnvänliga kommunerna

Södertälje

Foto: Alexander Isa

En ny kartläggning från Länsförsäkringar visar att Vellinge är Sveriges mest barnvänliga kommun, medan Södertälje hamnar bland de minst barnvänliga.

Länsförsäkringar har sammanställt en ranking av Sveriges kommuner baserat på 14 variabler som speglar hur barnvänliga de är ur barnens perspektiv.

– En bra start i livet bygger bland annat på möjligheten till en god utbildning, i en trygg miljö med ett aktivt liv vid sidan av skolan. Det ger barn bra förutsättningar att växa och utveckla de färdigheter och kunskaper som behövs för att möta vuxenlivets utmaningar samt för att skapa sig en ekonomisk trygghet, säger Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar.

(Annonslänk)

Variablerna omfattar fritid, idrott, skola och trygghet. Resultaten visar att Vellinge, med sina attraktiva boendemiljöer och höga standard inom barnomsorg och utbildning, tar förstaplatsen. Södertälje däremot hamnar långt ner på listan, på plats 270 av 290.

Generellt sett toppas listan av medelstora kommuner belägna utanför de större tätorterna, medan mindre kommuner ofta ligger längre ner. Analysen visar även en tydlig korrelation mellan kommunernas barnvänlighet och bostadspriser – ju bättre placering i rankingen, desto högre kvadratmeterpriser på bostadsmarknaden.

Där det är bäst för barnen är det generellt sett också dyrast att bo.

– Med kartläggningen vill vi undersöka vilka möjligheter och utmaningar en barnfamilj har i landets kommuner och hur detta avspeglar prisbilden på bostadsmarknaden, säger Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar.

– De kommuner som är mest attraktiva för barnfamiljer att bo i har en högre prislapp. Prisbilden kan ses som en sammanfattande pengamässig indikator på boendemiljöns attraktivitet. I den mån man vill bo där det är bäst får man vara beredd att betala för att ta sig över tröskeln alternativt bo på en mindre yta, säger han.

Nykvarns kommun placeras på plats 170 av landets 290 kommuner.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 maj 2024 12:15
Senast uppdaterad: 14 maj 2024 12:15

Hyresförhöjningar i Nykvarn efter avslutade förhandlingar

lagenhetsport.jpg_1800

Bild: Unsplash

AB Nykvarnsbostäder och Hyresgästföreningen har enats om en hyresökning på 5,2 procent för 2024.

Efter intensiva förhandlingar har AB Nykvarnsbostäder och Hyresgästföreningen kommit till en överenskommelse om hyreshöjningarna för nästa år. Från och med den 1 januari 2024 kommer hyrorna i genomsnitt att öka med 5,2 procent. Specifikt kommer lägenheterna i Karaffen 2-3 att se en mer moderat höjning på 3,15 procent, medan övriga lägenheter får en höjning på 5,8 procent.

(Annonslänk)

I ljuset av de senaste ekonomiska utmaningarna, inklusive hög inflation och stigande levnadskostnader, har förhandlingarna varit fokuserade på att balansera bolagets behov med hyresgästernas ekonomiska kapacitet. Ursprungligen yrkade AB Nykvarnsbostäder på en 12,5 procentig ökning, men detta justerades nedåt för att möta de tuffa ekonomiska tiderna.

– Trots att vårt faktiska behov av en hyresjustering var högre, har vi valt att mildra våra krav för att underlätta för våra hyresgäster under dessa ekonomiskt ansträngda tider, säger Fredrik Rönnlycke Westermark, tillförordnad VD för AB Nykvarnsbostäder, i ett pressmeddelande.

– Vi har även arbetat för att så långt det är möjligt minska våra egna kostnader, men utan att det går ut över kvaliteten på våra bostäder.

Hyresförhandlingarna är en årlig process där ökande driftskostnader för fastighetsskötsel som el, vatten och avfallshantering spelar en stor roll. Den avtalade hyreshöjningen tar sikte på att fortsatt erbjuda attraktiva bostäder och en hållbar fastighetsförvaltning, även om det innebär en retroaktiv justering av hyrorna från och med årsskiftet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 14 maj 2024 03:58

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors