Företag i fokus:

Annons

INSÄNDARE: Moderaterna kritiseras – ”En fråga om prioriteringar”

Alexander

Moderaternas gruppledare i Södertälje, Alexander Rosenberg.

Med den annonserade fritidsgården i Ronna, som uppgår till hela 100 miljoner kronor, känner vi inom Moderata Ungdomsförbundet (MUF) i Södertälje en krypande frustration och besvikelse över Moderaternas beslut att inte agera. Vi ser en stad med ett annat, mer akut problem: arbetslöshet och kriminalitet bland ungdomar. 

Vi måste förstå att en fritidsgård, hur värdefull den än må vara, inte borde ha en sådan enorm kostnad. Den totala kostnaden består till cirka 30 % av material och resten av andra faktorer som projektering och genomförande. Ändå hamnar priset på omkring 83 000 kr per kvadratmeter – en siffra som inte rimmar väl med verkligheten. 

Varför skulle kostnaden för att bygga en fritidsgård i Södertälje motsvara priset på en bostad i centrala Stockholm? Vi i MUF anser att det ligger en större fråga bakom detta: Prioriteringar. 

Med arbetslöshet och kriminalitet som ett problem i Södertälje, varför sätter vi inte dessa 100 miljoner på att förbättra chanserna för våra ungdomar att ta sig in på arbetsmarknaden? Varför investerar vi inte i utbildning, mentorskap, och stödprogram som kan hjälpa dem att finna en väg ut ur arbetslöshet och kriminalitet? 

”Frågan om hur en enda aktör kunde få så stort inflytande över ett sådant viktigt projekt måste granskas noggrant.”

Vi måste också se över själva upphandlingsprocessen Frågan om hur en enda aktör kunde få så stort inflytande över ett sådant viktigt projekt måste granskas noggrant. Hur kommer det sig att kostnaderna svällde så pass mycket? Hur kan vi vara säkra på att allt har gått rätt till? 

MUF i Södertälje uppmanar Moderaterna att ompröva beslutet. En investering av den här storleken borde vara föremål för noggrann granskning, och vi måste alltid ha våra ungas bästa i åtanke. 

Pengarna som skulle kunna besparas genom en mer ekonomiskt ansvarsfull hantering av fritidsgårdsprojektet kan istället kanaliseras till program som verkligen gör skillnad i unga människors liv. 

Det är dags att agera ansvarsfullt och se till att våra pengar går dit de gör mest nytta. Det är dags att investera i vår framtid, inte i överprisade projekt. 

Med respekt, 

Daniel Eilert, Ordförande 
Moderata Ungdomsförbundet, Södertälje 

Läs även: – Fritidsgården behöver inte kosta 100 miljoner!

Fritidsgårde i Ronna. Illustration: Södertälje kommun.

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 augusti 2023 10:03
Senast uppdaterad: 7 augusti 2023 10:11

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.